Swiece irydowe Denso
Strona 1 z 1
ja mam 4 elektrodowe świece, pierwszy raz coś takiego widziałem, i już w Madzi takie były. Niedużo drozsze a 4 razy większa żywotność. Bo 4 elektrody tak szybko się nie zużyją jak 1.
Marcin
- Od: 23 wrz 2008, 17:58
- Auto: Mazda 323f BA 1998r. Special Edition 1.5 16V
Marcin1990 napisał(a):ja mam 4 elektrodowe świece, pierwszy raz coś takiego widziałem, i już w Madzi takie były. Niedużo drozsze a 4 razy większa żywotność. Bo 4 elektrody tak szybko się nie zużyją jak 1.
buahaha .... a świstak siedział i zawijał " cztery elektrody " w sreberka. Te świece nie są w żadnym wypadku dedykowane to Mazdeczek .... hehe
Naczelna Maruda Forum aka Kaszpirowski
- Od: 1 kwi 2005, 21:35
- Auto: Ford Mondeo 1.6 TI 2008
Świece z jedną elektrodą mają znacznie większą wydajność dlatego się szybciej wypalają. Im więcej elektrod, tym świeca jest mniej wydajna, a bardziej żywotna.
- Od: 9 sie 2006, 07:27
- Auto: JapanMuscleCar
dzisiaj bd miał Denso IK20 Irydium Power
w 626 ig ge 2,0FS .. dodam opinie jak pośmigam troche na nich 
Dopisano 17 lip 2013, 09:09:
autko lepiej odpala.... równiej pracuje.. a co do osiągów lepiej zbiera
Świece warte ceny!!
i teraz mam spokoj.. predzej koła odpaną niz sie swiece zepsuja
Dopisano 17 lip 2013, 09:09:
autko lepiej odpala.... równiej pracuje.. a co do osiągów lepiej zbiera

ta hamowalem auto na luzie
.... chyba widze ze obroty sa równiutkie.. nic wskazówka nie podskakuje , na starych świecach silnik równo nie pracowal.. np: zapaliłem go (ciepły) było 750RPM .. i co chwile skoki i spadki obrotów .. a teraz jest niecałe 750RPM .. non stop.. autko zbiera lepiej i to czuć ..

no
ja na nich przejechałem 12tys.. ponad rok.. a niewia ile gościu przedemna:P

Strona 1 z 1