Witam ostatnio wymieniałem rozrząd w mojej mazdzie 323f ba z5 i okazało się że jest przestawiony rozrząd o dwa zęby a aparat zapłonowy jest maxymalnie opóźniony. Mechanik złożył wszystko tak jak było.
Moje pytanie brzmi czy tak ustawiony rozrząd nie ma złego wpływu na silnik, dodam że auto odpala normalnie, jeździ też ok.
Przestawiony rozrząd – wpływ na silnik... ?
Strona 1 z 1
Nie mam wszystkiego normalnie, pisałem że mam przestawiony rozrząd o dwa zęby.
Jak pisałem wyżej silnik zapala bez problemu, jest dynamiczny, po przejechaniu 2000km poziom oleju na miarce bez zmian, spalanie w mieście: 10 litrów PB95. Jedynie falują lekko obroty na luzie ale już się przyzwyczaiłem.
Ponawiam pytanie czy tak ustawiony rozrząd może mieć niekorzystny wpływ na silnik czy śmiało mogę jeździć na takim ustawieniu ? ?
Jak pisałem wyżej silnik zapala bez problemu, jest dynamiczny, po przejechaniu 2000km poziom oleju na miarce bez zmian, spalanie w mieście: 10 litrów PB95. Jedynie falują lekko obroty na luzie ale już się przyzwyczaiłem.
Ponawiam pytanie czy tak ustawiony rozrząd może mieć niekorzystny wpływ na silnik czy śmiało mogę jeździć na takim ustawieniu ? ?
-
f4rm3r
Mó przy przestawionym jednym zębie stracił 30 koni palił dużo więcej. Po coś są te znaki jednak. Powinno być jak fabryka przykazała. Dobrze, że nie więcej bo byś zawory stracił.
Strona 1 z 1