Po kawie idę spacamra napisał(a):O tej porze?! Kawa?!

www.mazdaspeed.pl
Po kawie idę spacamra napisał(a):O tej porze?! Kawa?!
amra napisał(a):ale nie 10W40 tylko 5W30!
AAAAAAAAAAAAAAAAAA jak się nie mylisz, to jak mamy krzyczeć?Ale mogę się mylić, wtedy głośno krzyczeć
Texaco jest dosyć dobrą marką, ale faktycznie jest on trochę rzadki, jak na Twój silniczek. Mimo, że jest to zapewne olej wielosezonowy, to jednak bardziej sugerowałbym go na zimę i to do silników nowszej generacji (niska druga liczba, która oznacza górną wartość temperatury otoczenia, przy których olej jeszcze zachowuje poprawne właściwości).amra napisał(a):Texaco Havoline, ale nie 10W40 tylko 5W30
I znów powtarza się historia z tamtego tematu? Wtedy też przypadkiem problem został rozwiązany poprzez dolanie innego olejuJarku, o ile dobrze pamiętam, dolewałeś olej
Nie, nic się nie stanie. Oleje dostępne na rynku są całkowicie ze sobą mieszalne. Choć stara szkoła mówi, aby olejów ze sobą nie mieszać, to jednak w obecnych czasach nie ma już obaw. Np. w książce "Mazda 323 – Reguluję i Naprawiam" – Dieter Korp (str. 18) jest napisane, że nie tylko można mieszac oleje zimowe z letnimi, czy wielosezonowymi, ale również mineralne z semisyntetycznymi czy syntetycznymi.amra napisał(a):mam nadzieję, że nie wybuchową
W takich małych ilosciach mieszają sie syntetyki z połówką – najlepiej wymienic na połsyntetyk i po problemie.amra napisał(a):dolewałeś olej po wymianie zaworu upustowego.
......Chłopie Ty to mozesz pisacGofNet napisał(a):Jeśli jest to wina oleju
Oczywiscie , proponuję podjechac nawet po niedzieli i załatwic temat olejowy i obrotowyamra napisał(a):Jarku, czyli rozumiem, że musimy wymienić olej...?
Jaksa napisał(a):więc napewno będzie luzniej
Chyba nie ma wyjscia.amra napisał(a):Czy Magdalena wytrzyma jeszcze z tym olejem ze dwa tygodnie
Oby tak było ..... cos na ten temat Leszek wspominał – chyba najtanszy ruch.amra napisał(a):I mam naprawdę ogomną nadzieję, że wymiana oleju okaże się najprostszym i najlepszym pomysłem na tę zarazę...
Zdarza mi się niekiedy pisywać wierszeJaksa napisał(a):...Chłopie Ty to możesz pisać
Mam nadzieję, że to będzie właśnie jego wina.amra napisał(a):rozumiem, że musimy wymienić olej...? I zobaczyć, co będzie?
Zdarza mi się niekiedy pisywać wierszeJaksa napisał(a):...Chłopie Ty to możesz pisać
Mam nadzieję, że to będzie właśnie jego wina.amra napisał(a):rozumiem, że musimy wymienić olej...? I zobaczyć, co będzie?
Ale nie dostaniesz za to żadnej nagrotyPuhcio napisał(a):ja wpadłem na ten pomysł
Puhcio napisał(a):Gdzie tam ?
Może dlatego, że wszystkie wysyłanePuhcio napisał(a):Ile ja piw już na tym forum wygrałem .... i żadnego nie dostałem
Puhcio napisał(a):Tzn ja wpadłem na ten pomysł
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości