farciarz napisał(a):czy mam rozumieć że oprucz odcięcia zapłonu dotyczy to również błędu wtrysku paliwa ?
Zdaje się że tak bo mam ten błąd i te same objawy. Ten czujnik znajduje się w aparacie zapłonowym?
www.mazdaspeed.pl
farciarz napisał(a):czy mam rozumieć że oprucz odcięcia zapłonu dotyczy to również błędu wtrysku paliwa ?
rider143 napisał(a):Rozgrzej silnik, wprowadź ECU w tryb serwisowy, ustaw ponownie bieg jałowy na 800rpm.
sprawdź szczelność układu ssącego i wydechowego.lesio napisał(a):Na jałowym mam 800 obrotów, ale po dodaniu gazu spadają one do zera, a potem znowu mam 800 i pięknie i równo pracuje. Po każdej "przegazówce" następuje powtórka z rozrywki
lesio napisał(a):Błąd 24- układ ciśnienia zwrotnego. O co chodzi?
plishh napisał(a):Witam, szukam pomocy z moją madzią (323f ba 1.5 95r LPG) po włączeniu czegoś elektrycznego spadają obroty (zwłaszcza jak włącze ogrzewanie tylnej szyby, nawiew na 4) czyściłem już przepustnice wg. wskazówek z forum, elektrozawór w krokowym działa, rusza się po daniu na niego napięcia, szczelnie domyka kanał. Nie ruszałem tej sprężyny znajdującej się pod taką śrubą ktorej się nie da odkrecić (bez rozwalania jej) ale ona chyba jest odpowiedzialna za obroty na ssaniu (mam ok 1500) Napięcie przy włączonym silniku ~14 V z tym że jeśli włącze coś gwałtownie to dopiero po chwili osiąga to 14 gdy obroty sie nieco podniosą, ustabilizują. Jeśli włącze wszystko co moge to silnik prawie zgaśnie i troszkę się obroty podniosą, łącznie spadają o jakieś 400-500 Często się zdarza że pasek od alternatora się ślizga (po wjechaniu w kałuże) Na gazie i PB jest tak samo. Mam błąd 25 czyli zawór ciśnienia paliwa. Bardzo proszę o pomoc.
W Z5 komp nie sprawdza synchronizacji wału korbowego z wałkiem rozrządu więc zapłonem możesz jeździć i błędów nie wywali.farciarz napisał(a):A kod 03 jak mniemam występuje wciąż przez źle ustawiony zapłon
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości