Ile Twój Z5 pali oleju?
Ale skoro Z5 ma apetyt na oliwę, to zapewne jest tu wielu, którzy remontowali ten silnik, a po remoncie, zwłaszcza zrobionym porządnie, szkoda byłoby mi zalewać castrola czy mobila... bo można przebieg liczyć od nowa 
- Od: 13 paź 2012, 19:11
- Auto: '96 323C BA 1.5 (Z5)
Moze i tak chociaz to ciezko wybadac bo producenci sie podobno zmieniaja. Ewentualnie trefny mobil mialem. W kazdym razie chodzi dobrze a cenowo wychodzi super.
-
Przemek323c
No wlasnie niby GM jest od mobila, ale sam kiedys sobie wzialem GM i MObil kupilem, Mobil jest jasny taki zloty kolor ma i sprawial wrazenie mniej gestego niz Gm, a Gm znow mial ciemny kolor jakby byl dolany do nieego przepalony olej. I w silniku tez szybciej sie zrobil czarny niz MObil.
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
Witam auto bierze olej 0,8 l na 3834 km od wymiany wydaje mi się dużo ale zauważyłem ,że uszczelka pod pokrywą od zaworów jest mokra poci się powiedział bym , że nawet mocno czy może to być też przyczyna tego że tyle oleju berze przez tą nieszczelność uszczelki
?
Raczej wątpliwe by uszczelką tyle ubywało i to przez pocenie sie.
Jest watek o braniu oleju przez nasze silniki,poczytaj sobie
Jest watek o braniu oleju przez nasze silniki,poczytaj sobie
-
Lantis 89
Ja myślę Lantis 89, że jednak drogą dedukcji niech zmieni tę uszczelkę. Koszt niewielki ale może sie okazać trafne choć ja też nie uważam, żeby aż tyle ubywało przez pokrywę. Może ubytek się zmniejszy.
Andrzej414 napisał(a):Ja myślę Lantis 89, że jednak drogą dedukcji niech zmieni tę uszczelkę. Koszt niewielki ale może sie okazać trafne choć ja też nie uważam, żeby aż tyle ubywało przez pokrywę. Może ubytek się zmniejszy.
Jasne ze warto spróbować,tak czy siak pójdzie to plus,jak by jeszcze samemu to zrobił to koszta niewielkie
-
Lantis 89
Crashu napisał(a):można dodać też troche silikonuZresztą, które z5 oleju nie bierze;D
Moje
-
Lantis 89
250ml/1000km to zadne zuzycie
zrobic wyciek i jezdzic.
Wyslane z Nokii 3310
Wyslane z Nokii 3310