No to teraz wam powiem::)
regulacja u moich gazownikow niby z laptopem po miescie:)przerywa dlawi sie przed 1,5tys/obr mowie ze nadal zle a oni mowia ze to auto tak ma i sie nic nie zrobi:)hmm no mowie ok:)zaczalem szukac innego miejsca gdzie reguluja i znalazlem serwis KME czyli instalacji ktorej mam:)Bylo to w Zgierzu:)pojechalem mowie o co chodzi to ich wysmiali:)podlaczaja pod laptopa i komunikat ''MAPA BENZYNY NIEKOMPLETNA'':)Wniosek albo nie jezdzili i nie robili albo nie potrafia:)3 godziny spedzone w KME w tym z 50km w trasie z laptopem auto chodzi lepiej niz na benzynie:)koszt 180zl:)fakturka opis usterek i zle zrobionych rzeczy i z tym pojade do szefostwa i pokaze jak ich pracownicy przykladaja sie do pracy:)no i oczywiscie zwrot tych 180zl no bo dlaczego ja mam placic za ich bledy:)jesli jest ktos madry to niech mi doradzi co zrobic jakby zaczeli cos kombinowac zeby nie zwrocic tej kasy:)Pozdrawiam:)
Jakie wybrać świece zapłonowe? – dyskusja wspólna dla BA
1, 2
- Od: 16 sty 2010, 15:19
- Auto: była 323f 98 rok BA gaz 1.5 90KM
teraz 323F 2.0 V6 GT 144KM
Witam,
z góry przepraszam, ale jestem nowy i jeszcze nie odnajduje się w całym forum
Otóż...jakiś czas temu zakupiłem Mazdę 323S BA 1.3 96'. Jako, że nastała wiosna, a ja mam trochę czasu, to pomyślałem żeby wymienić parę rzeczy eksploatacyjnych (rozrząd i olej wymienione zaraz po zakupie), ale może filtra paliwa, powietrza, przewody i świece też by trzeba było wymienić.
Autko jest dość zadbane, na liczniku przebieg ok. 84 tys. (tak, dokładnie tyle jest i wiec co i jak, jestem realistą). Jednak świece, przewody itp. zdają się potwierdzać przebieg, gdyż są chyba jeszcze z fabryki...
Świece – denso k16pr-u11
Przewody – beru r182-065
moje pytanie brzmi – czy biorąc pod uwagę przebieg, poglądowe zużycie należałoby się zastanowić nad ich wymianą? Czy może czekać do ich śmierci, aż pojawią się objawy chorobowe?
i druga część pytania – te stare są zapewne standardowe (poprawcie mnie jeśli się mylę), więc czy wymienić je na identyczne, czy może "zabulić" i poszukać platynowych denso?
Dziekuję za wyrozumiałość, prosząc o powstrzymanie "hejtu" ...i POZDRO!
z góry przepraszam, ale jestem nowy i jeszcze nie odnajduje się w całym forum
Otóż...jakiś czas temu zakupiłem Mazdę 323S BA 1.3 96'. Jako, że nastała wiosna, a ja mam trochę czasu, to pomyślałem żeby wymienić parę rzeczy eksploatacyjnych (rozrząd i olej wymienione zaraz po zakupie), ale może filtra paliwa, powietrza, przewody i świece też by trzeba było wymienić.
Autko jest dość zadbane, na liczniku przebieg ok. 84 tys. (tak, dokładnie tyle jest i wiec co i jak, jestem realistą). Jednak świece, przewody itp. zdają się potwierdzać przebieg, gdyż są chyba jeszcze z fabryki...
Świece – denso k16pr-u11
Przewody – beru r182-065
moje pytanie brzmi – czy biorąc pod uwagę przebieg, poglądowe zużycie należałoby się zastanowić nad ich wymianą? Czy może czekać do ich śmierci, aż pojawią się objawy chorobowe?
i druga część pytania – te stare są zapewne standardowe (poprawcie mnie jeśli się mylę), więc czy wymienić je na identyczne, czy może "zabulić" i poszukać platynowych denso?
Dziekuję za wyrozumiałość, prosząc o powstrzymanie "hejtu" ...i POZDRO!
Po co szukać dziury?? Żeby poszerzać horyzonty 
Pytam, bo może ktoś ma jakieś doświadczenia ze świecami denso, może jakieś opinie, może ktoś poradzi, żeby wymienić na NGK zamiast denso. Trzeba poszerzać wiedzę na temat swojego nabytku
A w zasadzie to nasmarowałem posta, bo też ciekawym przypadkiem była dla mnie wytrzymałość 19 letnich (prawdopodobnie) świeć
Ot taki spam z mojej strony 
Pytam, bo może ktoś ma jakieś doświadczenia ze świecami denso, może jakieś opinie, może ktoś poradzi, żeby wymienić na NGK zamiast denso. Trzeba poszerzać wiedzę na temat swojego nabytku
A w zasadzie to nasmarowałem posta, bo też ciekawym przypadkiem była dla mnie wytrzymałość 19 letnich (prawdopodobnie) świeć
goodsoon – dołączyłem twój temat do istniejącej dyskusji.
Zainteresuje Cię też to: Jakie przewody zapłonowe?
Swoją drogą to trochę dziwne, ze zastosowane są właśnie przewody BERU u ciebie w aucie a nie Denso czy inna japońska marka
Zainteresuje Cię też to: Jakie przewody zapłonowe?
Swoją drogą to trochę dziwne, ze zastosowane są właśnie przewody BERU u ciebie w aucie a nie Denso czy inna japońska marka
Ford C-MAX 1.6TDCi & AR 156 2.0TS & Honda Shadow VT1100 C3 Aero ’99
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
1, 2