Czyli co, 4 znakowe bledy wystepowaly tez w przedliftowych Z5, czy u mnie bylo cos kombinowane?
Co do rezystancji to prawidłowo według manuala przy 20 st. C powinno być od 2,2 do 2,7 kOhmHmm odczyt byl faktycznie 2,2 kohm, czyli czujnik ok?
Przy okazji zmiany oringu na aparacie, zgodnie z sugestia przestawilem go blizej "srodka". Silnik mniej "prycha", ale i tak trzeba bedzie zweryfkowac ustawienie na lampie dla pewnosci. Jaki jest kat ust zaplonu dla Z5?
Odczytalem dokladny nr silnika, wytloczony przy apacie na glowicy.
Z501
14-1
Tak jest oznaczony. Moze cos to powie?
Zauwazylem, ze sonda lambda byla juz wymieniana na uzywana (jest wizualnie mocno nadszarpnieta zebem czasu), ale chyba nie na ori, bo kolory kabli sie nie zgadzaja (roznia sie w stosunku do tych za wtyczka) – kable byly uciete i lutowane sporo przed zlaczka/wtyczka.
Kilka innych spraw :
Poprzedni wlasciciel zaszalal i zalozyl kable WN JC niebieskie, czy sama marka JC kwalifukuje je do wymiany?

Choinki neonowej nie mam. Swiece sa ok, chociaz od gory, tam gdzie fajki sie zaklada widac nalot, tak jakby byly poprzypalane. Nie wiem czy to normalne, czy to slynne kable JC robia robote.