Wymiana filtru paliwa – fotorelacja [nie bangla]
1, 2
Jak sprawdzić czy mechanicy wymienili filtr paliwa? Zleciłem im wymianę i policzyli mi za to, ale dla świętego spokoju chciałbym zerknąć czy to wymienili, bo jakoś nie klnęli mi, że ciężko było 
www.protarget.pl sklep paintballowy, wiatrówki, gazy pieprzowe, samoobrona
Dobrze by było jak by ci pokazali i oddali stary filtr, ale to tez nie jest idealny sposób bo mogą akurat mieć taki sam na stanie ale nie od twojego auta, wyciągnij akumulator i zerknij powinno byc widac ze jest nowy filtr nieubrudzony itp. Ja zaoszczedzilem i wymienilem sam ale ile mnie to nerwów kosztowało to szok 
- Od: 1 lip 2009, 15:40
- Auto: Mazda 323F 1.8 BA BP
ja miałem to samo dodatkowo utrudnieniem była instalacja gazowanieznaszmnie napisał(a):wymienilem sam ale ile mnie to nerwów kosztowało to szok
nieznaszmnie napisał(a):wyciągnij akumulator i zerknij powinno byc widac ze jest nowy filtr
nie trzeba zdejmowac akumulatora przecież wszystko widac dobrze czy jest stary czy nowy
- Od: 19 kwi 2008, 19:43
- Auto: była 323f jest avensis
No pewnie ze nie trzeba upss,:) piszac mialem na uwage swoja madzie, u mnie kable od gazu i reszta calkowicie zastawila mi widok na filtr, wiec musialem zwalac aku 
Za 30 zł nawet bym się nie zabierał jeśli byś przyszedł do mnie powaga 
Powoli dochodzę z Mazdą do perfekcji, ale jeszcze długa droga, problemy mam z wodą w samochodzie, obrotami wieszającymi się na ciepłym silniku, czasem się wieszają czasem nie, szyba tylna ogrzewanie 5 ścieżek przetartych kleiłem Technicollem i nic nie dał i jeszcze pare innych pierdółek, mam nadzieję, że sobie z nimi poradzę
Jeszcze czeka mnie olej i filtr oleju, filterek już kupiony, ale jeszcze czekam na przypływ gotówki coby olej wymienić.
Dzięki za pomoc, jutro sprawdzę pod aku jak tam wygląda ten filtr
www.protarget.pl sklep paintballowy, wiatrówki, gazy pieprzowe, samoobrona
Planuje wymienic filterek i stad moje pytanie:
Na filtrze nie ma zadnych strzałek tylko napisy In, Out. Z tego co sie orientuje to napis OUT ma isc do gornego wezyka ( w kierunku silnika) a IN do dolnego ( w kierunku zbiornika)? Czyli szersza czesc filtra ten grzybek ma byc na dole? Jesli sie myle poprawcie mnie. Wczesniej bylo o tym pisane ale niezbyt zrozumiale.
Na filtrze nie ma zadnych strzałek tylko napisy In, Out. Z tego co sie orientuje to napis OUT ma isc do gornego wezyka ( w kierunku silnika) a IN do dolnego ( w kierunku zbiornika)? Czyli szersza czesc filtra ten grzybek ma byc na dole? Jesli sie myle poprawcie mnie. Wczesniej bylo o tym pisane ale niezbyt zrozumiale.
-
brakus69
1, 2