Wycieki i usterki silnika – zdjęcia – proszę o diagnozę.

Postprzez no_fear » 16 lip 2008, 13:33

GeedieZ napisał(a):Silnik: 1800 zł
Wymiana silnika: 1300 zł

dużo za dużo :]
silnik bez skrzyni (bo zakładam, że twoja była sprawna) można wyrwać za 3 x mniej...
wiem co mówie bo sam kupiłem pół roku temu taki silnik 1.5 ze skrzynią za uwaga 500zł (wiem miałem farta :P)– zabrałem/podmieniłem sobie z niego parę rzeczy i sprzedałem za więcej ;)
a kupiec 2 miesiące po swapie tego silnika dzwonił i dziękował że silnik jest lux malina...

robocizna jak za swapa na większą jednostkę...a nie z 1.5 na 1.5 :|
GeedieZ napisał(a):
a konkretnie czego?

Ogólnie to mówili, że musieli się dużo [tiiit] z tym silnikiem bo okazał się nieco inny od tego, który miałem (może jeden był po liftingu, drugi nie?) – cholera wie, nie znam się to nie mam ich za co złapać...

pewnie silnik pochodził z anglika...
Sprzedam: aparat P5 z cewką zewnętrzną by "Tadziol"
Obrazekwww.SPAmobile.pl
Forumowicz

Od: 1 lis 2006, 15:47
Auto: Galaxy MK2 2.3

Postprzez GeedieZ » 17 lip 2008, 12:03

dużo za dużo
silnik bez skrzyni (bo zakładam, że twoja była sprawna) można wyrwać za 3 x mniej...

Tak, pewnie, że można. Ale nikt Ci wtedy nie da pisemnej gwarancji na niego. Ja szukając silnika zakładałem, że takowa musi być bo nie miałem czasu ani pieniędzy (o samochodzie nie wspomnę) aby oglądać silniki na chodzie. A nawet jakbym miał to bym musiał się jeszcze na tym dobrze znać, a jestem laikiem.

pewnie silnik pochodził z anglika...

Hm, tej opcji nie wziąłem pod uwagę. Powinienem się spytać gdy go kupowałem :/
Początkujący

Od: 19 lut 2008, 14:38
Auto: Mazda 323F BA 1.5 1996'