jezeli powymianie rozrzadu to sie stolo na 99% przestawiony jest pasek rozrzadu
Blastar o własnie
www.mazdaspeed.pl
szuszen napisał(a):mnie to na 5 biegu nigdy nie przekroczyłem 4,5 tyś obrotów. Czy to normalne
szuszen napisał(a):Więc mam rozumieć Udesky , że u Ciebie też "Efka" nie przekracza 4,5 tyś obr na 5 biegu? Mamy te same motory więc się upewniam! Jaką przy tym Vmax. osiągasz? moja Madzia idzie do 180 ale ciężko jest juz od 160.Życzę wszystkim forumowiczom Happy New Year!![]()
![]()
GofNet napisał(a):Za brak konkretnej odpowiedzi na Twoje pytanie możesz częściowo winić siebie, gdyż nie podałeś roku produkcji Twojego pojazdu a ona właście gra tu znaczącą rolę.KosteK napisał(a):który akurat powienienem mieć? Ten ze 123 czy 125 ząbkami?
Otóż:• do 12.1996r. – szerokość: 22mm, ilość ząbków: 125, długość: 1.001mm,
Pozdrawiam.
• od 01.1997r. – szerokość: 22mm, ilość ząbków: 123, długość: 983mm.
szuszen napisał(a):Co Ty orion mówisz? Myślę że moja Madzia jest dobrze ustawiona? Ty masz inne osiągi? Tez mi się wydaje że 5 bieg jest do stabilizacji obrotów i dlatego nie idzie więcej jak do 4,5 tyś obr( przy ok 175 km/h – taka jest instrukcyjna Vmax dla tego motoru).
Instrukcji niestety nie mam, ale mam pytanko? Czy Twój silnik tzn Z5 z 94 r.czymś się rózni od mojego z 97 roku?Pozdro
szuszen napisał(a):Moja furka sprzedana była w IV.1997 więc wyprodukowana wcześniej a nie mam łańcuszka tylko pasek rozrządu. Chyba że nie chodzi o rozrząd Mumin!?!![]()
Mumin napisał(a):orion napisał(a):kiedys byly materialy na forum, manuale itp... sa one gdzies jeszcze
naprawde potrzebuje instrukcji ustawienia manuala do Z5 z roku 94.
Są. Przyjrzyj się sygnaturce Gofneta.
johndoe2004 napisał(a):Witam, u mnie też dziwnie dzwoniło, piszczało po wymianie rozrządu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości