FOTORELACJA – Naprawa aparatu zapłonowego P5
lesiux napisał(a):P5 to czy mogę wsadzić P9 czy M3?
P9 podobno są najbardziej wytrzymałe. podobno też są zamienne, trzeba by policzyć piny.
P5 nie można zamienić na M3, no chyba że prze lutujesz piny, ale nie jest bardziej wytrzymały od P5
właśnie jestem po reanimacji aparatu, na razie po paru przejechanych km stwierdzam, że nie szarpie tak poniżej 1,5k obr jak puszczam nogę z gazu, wcześniej auto miało tendencję do szarpnięć jak schodziło z obrotów. Napiszę jeszcze później jak inne wrażenia.
BTW.
Po czym poznać, że palec i kopułka są do wymiany?Aktualnie zostawiłem stare ale dumam na nowymi z tym, że krzyknęli mi za całość 90zł w sklepie i tak się zastanawiam czy wymieniać.
BTW.
Po czym poznać, że palec i kopułka są do wymiany?Aktualnie zostawiłem stare ale dumam na nowymi z tym, że krzyknęli mi za całość 90zł w sklepie i tak się zastanawiam czy wymieniać.
- Od: 15 lut 2009, 18:00
- Auto: była 323F BA BP 95r.
jest Mondeo MK4
tlenku miałem dość sporo ok 1-2mm, palec lekko czarny był ale zdrapałem i świeci jak nowy. To co z tą kopułką wymieniać czy nie? Jak już to całość wymienię bo palec to pikuś w porównaniu do ceny kopułki.
jest Mondeo MK4
więc u mnie regeneracja nie za wiele pomogła, poza tym, że tak nie szarpie jak schodzi z obrotów to nadal jest zmuła czasami i słabo się wkręca na obroty. zastanawiam się jeszcze nad tą kopułką i palcem ale nie wiem ile to zmieni.
jest Mondeo MK4
siemka,
też miałem szarpania na wolnych obrotach na początku wymieniłem świece na nowe pomogło na pareset kilometrów a teraz założyłem używany aparat P9 narazie BAJA
zobaczymy za kilkaset km
Pzdr.
też miałem szarpania na wolnych obrotach na początku wymieniłem świece na nowe pomogło na pareset kilometrów a teraz założyłem używany aparat P9 narazie BAJA
zobaczymy za kilkaset km
Pzdr.
- Od: 12 paź 2007, 17:38
- Auto: 323F BA 1.8 16v DOHC 1995
Toyota Celica VII – 2ZZ-GE – 2001
moze wyda wam sie te pytanie glupie ale nie mam pojecia gdzie ten aparat sie znajduje. moglby mi ktos to powiedziec? jak patrze po kablach od swiec to widze ze dochodza do grubszej wiazki i razem to idzie gdzies pod spod deski rozdzielczej. chcialbym tez wymienic te kable(dwa, rozdzielaja sie dopiero na swiecach) al nie wiem dokad one ida i jak je razdzielic z reszty tej gubszej wiazki. z gory dzieki za rady. pozdrawiam.
-
paradox
Ciekawe jaki ja mam aparacik przy 323c B3.
Generalnie do mnie palec ~30zł, kopułka najtaniej co znalazłem – 90zł, wiec jak widze, ze u was oba te podzespoły mieszczą sie w 50zl to jestem zdziwiony.
Zdrapałem około 1-2mm ze styków w kopułce, ewidentnie jest do wymiany?
Czy wszystkie 323C B3 miały te same aparaty?
Generalnie do mnie palec ~30zł, kopułka najtaniej co znalazłem – 90zł, wiec jak widze, ze u was oba te podzespoły mieszczą sie w 50zl to jestem zdziwiony.
Zdrapałem około 1-2mm ze styków w kopułce, ewidentnie jest do wymiany?
Czy wszystkie 323C B3 miały te same aparaty?
"W niebie Cię czeka nagroda, wielka nagroda tylko grzeszyć się nie waż, bądź nam posłuszny to pójdziesz do nieba
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
od WIDOCZNEJ strony nie.
Chyba tabliczka jest gdzies od dolu, musze go wymontowac...
Chyba tabliczka jest gdzies od dolu, musze go wymontowac...
"W niebie Cię czeka nagroda, wielka nagroda tylko grzeszyć się nie waż, bądź nam posłuszny to pójdziesz do nieba
Kult – Park23
Kult – Park23
A czy ktoś wie jak z aparatem P8
Jest zamienny z P9?
Niestety taki właśnie posiadam u siebie, na allegro jest tylko jeden P8 za 650zł
(dodam tylko, ze ma dwie wtyczki i " fajki" na kable wyprowadzone w strone chlodnicy.
Niestety taki właśnie posiadam u siebie, na allegro jest tylko jeden P8 za 650zł

(dodam tylko, ze ma dwie wtyczki i " fajki" na kable wyprowadzone w strone chlodnicy.
Kult – Park23
Kult – Park23