Jaksa napisał(a):podjedz do kogos kto posiada tester
o jaki tester chodzi??
Jaksa mozesz odpowiedziec na moje pytanie z wczesniejszego postu. Byłbym wdzieczny, bo Madzia doprowadza mnie do szalu.
www.mazdaspeed.pl
konczek napisał(a):uporali się z obrotami tak jak należy
konczek napisał(a):I znów z moja Madzią nie jest tak jak być powinno. Mianowicie do pewnego czasu było OK. Teraz jest tak że odpalając silnik rano w garażu obroty przez moment nie mogą znależć stabilnego pułapu (100-1200,1300),nastepnie zatrzymują sie na ok 850 i włancza sie ssanie(ok 1300).Gdy wrzuce bieg "D"(trzymając wciśniety hamulec) gwałtownie spadają do pierwszej kreski na obrotomierzu i tak pozostają przez chwile(autem trochę trzęsie), poczym podnoszą się nieco wyżej i są stabilne.I tak za każdym razem gdy się zatrzymuję np. na świetłach lub w korku.Na rozgrzanym silniku jest nieco lepiej.
Na wolnych są stabilne ok 850
Czyżby znów Madzia wymagała regulacji TPS? A może sonda lambda?
Proszę o wskazówki.
A! Przepalił się tłumik końcowy, może to mieć jakiś wpływ?
Dzięki z góry!!!
konczek napisał(a):Hmm czyli u Ciebie Mumin też nic nie pomogło. A co to ten EGR?
Przeczyszczenie powoduje prawidłową jego pracę jesli chodzi o silniki Z5 ( kazdy silnik ktory łyka troche oleju ma zanieczyszczony zawor nagarem i stąd te problemy )Mumin napisał(a):Jego przeczyszczenie daje podobno pozytywne skutki
Jaksa napisał(a):kazdy silnik ktory łyka troche oleju ma zanieczyszczony zawor nagarem i stąd te problemy
Mumin napisał(a):konczek napisał:
Mumin podrzuciłbys mi link do tej instrukcji ustawiania tps. Szukam i szukam i znaleźć nie moge. A problme ma ten sam.
Jak jeszcze nie znalazłeś to podaj e-mail, wyślę Ci na konto bo też nie chce mi się grzebać tu na forum. To było ukryte jakoś w wątku, ale sobie zapisałem.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość