Jakie powinno być ciśnienie w silniku?
Strona 1 z 1
Przepraszam, źle zrozumiałem pytanie. Niekiedy za szybko czytamcorey napisał(a):to jest stopien sprezania
Oto kompletna odpowiedź:
Sprężanie: 9,4
Ciśnienie standardowe silnika w dobrej kondycji: 13,7
Ciśnienie minimalne, poniżej którego silnik klasyfikuje się do remontu: 10,3
Maksymalna różnica na poszczególnych garach: 2
Pozdrawiam
..::GofNet::..
http://download.mx3.info/mazdaspeed.exe
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
Wszystkie motory w ktorych wykonywałem pomiar miały cos około dychy.GofNet napisał(a):Ciśnienie minimalne, poniżej którego silnik klasyfikuje się do remontu: 10,3
Fakt.KRZYSIU napisał(a):mam na wszystkich cylindrach 15 atmosfer, mechanik powiedzial ,ze żadko mu sie zdaża tak dobry silnik
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
tom2407 napisał(a):a ja ma ciśnienie po 13,5 na każdym cylinderku
To tak jak ja

- Od: 3 paź 2005, 17:44
- Auto: Mazda 626 (GE) 2.0 FS 93r
Niewiem jakie mam cisnienie,ale wiem ze napewno na jednym garze jest mniejsze,bo jak sciagam fajke to minimalna reakcja w stosunku do pozostalych,poza tym bierze olej i faluja obroty.Wiec jest to mozliwe,ze trzeba wymienic pierscionki? Auto podobno niema takiej mocy co powinno.(swiece,przewody sa ok i kopulka tez daje iskre na kazdy gar)pzdr
- Od: 5 sty 2007, 18:46
- Auto: Było : Punto I Prelude II gen Audi 200 5000s , 323F BA , E46 .
Jest : Punto II , Bravo II 1.4 Turbo :)
Nie ma co gdybać tylko zrobić porządnie pomiar ciśnienia z próbą olejową i wtedy można coś spekulować co dalej.
Pomiar ciśnienia zrobi każdy warsztat za 20-30zł Można też kupić miernik na allegro za 50zł i robić pomiar samemu.
Pomiar z próbą olejową pozwala na pewne przypuszczenia co do zużycia dołu bądź góry silnika.
Pomiar ciśnienia zrobi każdy warsztat za 20-30zł Można też kupić miernik na allegro za 50zł i robić pomiar samemu.
Pomiar z próbą olejową pozwala na pewne przypuszczenia co do zużycia dołu bądź góry silnika.
daj mi jakiegos linka z allegro na taki miernik.Warto taki kupic.Kazdy przyrzad i narzedzie sie przyda
Dziex
Strona 1 z 1