Witam.
Spotkałem się z małym problemem.
Mianowicie posiadam 323F BA 1.5 Z5 96r. i potrzebuje wymienić aparat zapłonowy, jednak nie wiem jaki kupić z uwagi na brak naklejki.
Dlaczego wymieniam?
Silnik poci się na łączeniu z aparatem, ma pękniętą obudowę i zmiana oringu nic nie dała, przy czym coś było kombinowane bo jest dołożona osobna cewka podpięta pod aparat (jakiś magik). Czasem spadają obroty do 500 i wracają na 700 (przepustnica wymieniona), świece wymienione i dalej to samo, możliwe że ma coś wspólnego z tym ów aparat.
Chciałbym to zrobić tak jak to powinno być, ale nie wiem jakiego aparatu szukać...
Z góry dziękuje Wam za rady i pomoc.
Zaraz zejdę do auta i porobię zdjęcia jak to wygląda...
Jaki aparat zapłonowy Z5.
Strona 1 z 1
Eh cholera wie , ja mam 2 wtyczki kątowe a w p9 jest jedną kątowa a druga prosta. Do tego jest zrobione obejście przez cewkę i druga kostka nie jest wpieta... Cholera wie czy ona gdzies tam jest... Nic nie widać bo jest dużo przewodów od gazu.
- Od: 22 paź 2015, 10:06
- Auto: 323F BA Z5
Nie mam pojęcia czym różnią się aparaty P5 i P9 ale wiem na 100%, że są one zamienne.
Po lifcie w 1996r. (chyba) zaczęli stosować M3, który ma inne wtyczki i jest ciut "uboższy" elektrycznie.
W miejsce M3 da się założyć P5/P9 (po zmianie wtyczek) ale odwrotnie to już niekoniecznie. Jest to zresztą opisane na Forum.
Po lifcie w 1996r. (chyba) zaczęli stosować M3, który ma inne wtyczki i jest ciut "uboższy" elektrycznie.
W miejsce M3 da się założyć P5/P9 (po zmianie wtyczek) ale odwrotnie to już niekoniecznie. Jest to zresztą opisane na Forum.
Ford C-MAX 1.6TDCi & AR 156 2.0TS & Honda Shadow VT1100 C3 Aero ’99
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
No właśnie mam już na oku P9 
Tylko jutro jadę do elektryka by sprawdził czy jest stara instalacja i da się wszystko podłączyć. Jak wspomniałem jest założona zewnętrzna cewka i jedna kostka nie jest wpięta do aparatu... A pod kablami od gazu nic nie można zobaczyć
Tylko jutro jadę do elektryka by sprawdził czy jest stara instalacja i da się wszystko podłączyć. Jak wspomniałem jest założona zewnętrzna cewka i jedna kostka nie jest wpięta do aparatu... A pod kablami od gazu nic nie można zobaczyć
- Od: 22 paź 2015, 10:06
- Auto: 323F BA Z5
Podaj vin to się zobaczy w katalogu jaki aparat był zakładany.
Strona 1 z 1