w poniedzialek jade na uszczelke
Dopisano 9 lis 2012, 16:56:
do mechanika dzwonilem i dopiero w pryszlym tygodniu... jeszcze jest faktycznie opcja krzywego bloku... ile kosztuje nowy blok ?albo chociaz jakies zeszlifowanie czy cus?
www.mazdaspeed.pl
Melonn napisał(a):Witam,
Posiadam Mazda 323F BA 1.8 1996r, od 2 dni ucieka mi płyn chłodniczy i mam wrażenie że coraz intensywniej, dziś przy przeglądzie na kanale leciało aż ciurkiem przy włączonym silniku. Chłodnica wraz z przewodami jest cała, wydaje się cieknąć prosto na pasek rozrządu z bloku silnika... Wlanie uszczelniacza powinno załatwić sprawę? Czy to może być wina pompy wody?
Z góry dzięki za podpowiedzi, pozdrawiam
Hisem91 napisał(a):Witam ponownie i odrazu powiem wam co wyszlo a zarazem mam kilka pytan albo pytanie... wiec
pojechalem do innego mechanika, bo ten moj co był to "moze wymienimy pooompeee, albo nieeee," czyli duzo mowil. a jak wymienic to tylko wymienic, nic ponad to. mniejsza o to, pojechalem do innego znajomego mojego taty. i okazalo sie tak:
pompa wody do wymiany, cieklo z niej bo sie bardzo rozszczelniła i byla napchana AKRYLEM! i akryl wpadł do ukladu chlodniczego czyli tam do rurek itd. pan mechanik wraz z pomocnikiem obczyscili wszystko elegancko, wymienili, pompe wody, rozrząd bo byl tragiczny, zimmeringi, i wymienili mi plyn chlodniczy wiadomo. Noi moje pytanie brzmi... oni wiadomo odpowietrzają a samochod najlepiej sie odpowietrza w sumie sam. wiec pytanie brzmi ile on sie moze odpowietrzac bo nadal troche ubywa....
samochod od mechanika wrocil w czwartek wieczorem i narazie ciutke ubyło. ale ile moge tak jezdzic i juz na spokojnie sprawdzac? tydzien?
i co o tym dalej myslicie?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość