Jak wsuwasz pierścienie bez nich to wpadają gdzie chcą. A tak to z nimi olejowe wpadają od razu tam gdzie potrzeba.
Polecam rozwiązanie. Pierwszy bez nich wkładaliśmy chyba ze 20 minut
Z nimi do 5
www.mazdaspeed.pl
MIRU napisał(a):Lukano napisał(a):jutro czyszczenie i malowanie.
i jak tam po remonciepoka foto jak wyszło malowanko
Elendir12 napisał(a):No to chyba na bagnet zobacz
rafal12322 napisał(a):Na biegu wogóle się to nie dzieje, no chyba że zjeżdzam z jakiejś stromej drogi. Na jałowym, ewentualnie jak na biegu chwile przytrzymam sprzęgło to znowu zaczyna się świecić. I tak jak pisałem wcześniej to wszystko zaczyna się dziać dopiero wtedy jak jest rozgrzany i to nawet nie do końca bo wystarczy, że postoję chwile gdzieś na parkingu to mimo że temperatura utrzymuje się na poziomie 90* nie świeci się, dopiero jak przejadę jakiś kilometr to zowu zaczyna się świeci. Czyli wychodzi na to że dzieje się to wtedy rozgrzany olej jest w obiegu. Pytałem się dzisiaj mechanika to kazał na początek spóścić olej i zalać gęstrzym. Teraz mam 10W40 a on kazał 15W40, a jeśli dalej się to będzie działo to on obstawia pompe ewentualnie panewki.
DamianMX6 napisał(a):Wymień czujnik ciśnienia oleju.
rafal12322 napisał(a):Wlałem tego minerała i dalej to samo. Spróbuje jeszcze ten czujnik wymienić, jak to nie pomoże to pewnie będzie coś grubszego.
DamianMX6 napisał(a):i wylej ten mineralny olej
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość