witam
przejrzalem caly ten watek, i wczesniej juz kiedys kilka innych i chcialem sie dolaczyc. Oczywiscie faluja mi obroty, z tym ze problem wystepuje tylko i wylacznie przy duzym obciazeniu silnika elektryka: czyli jak wlacze nawiew, ogrzewanie tylnej szybi i np radio. przy samym radiu problemu praktycznie nie ma,
co zrobilem i nie pomoglo:
-wymiana rury dolotu powietrza – praktycnzie jak nowka

-filrt powietrza nowy
-wymiana swiec oraz kabli (kable NGK)
no i u mechanika:
-czyszczenie przepustnicy
-podmianka aparatu zaplnowego na inny
-podmianka krokowego
-sprawdzenie napiecia na sondzie lambdzie (ktos kiedys sugerowal tu na forum ze moze ot miec zwiazek)
-na sugestie mechanika ze ktorys z wtryskiwaczy moze sie zawieszac i powodowac falowanie wlalem do baku ostanio SMT czy jakis inny taki preparat do czyszczenia wtryskiwaczy – moglem przekrecic nazwe bo nie pamietam – tez nie pomoglo.
regulowalem przepustnice ta srubka – musialem troche podkrecic bo o ile normlanie obroty byly ok na 750 to jak wlaczylem elektryke potrafily spasc do ponizej 500 a czasem i silnik potrafil zgasnac na luzie.
PS:
co dziwniejsze problem pojawia sie tez czasem zaraz po zatrzymaniu sie i cofaniu – tzn np jak parkuje, najezdzam przodem, hamulec, od razu wsteczny i cofka – wtedy tez obroty potrafia zafalowac – no i tez tylko przy obciazeniu elektryka.
PS2:
dodam jeszcze ze mechanik niby kasowal mi jakeis bledy z kompa ale nie wiem jakie
jakies sugestie co jeszcze mozna zrobic?