marek napisał(a):Jesli w trybie diagnostycznym i w normalnym są takie same to ok.
Maly szczegol – chyba nie do konca tak jest, w kazdym razie nie jest to wyznacznik poprawnego ustawienia obrotow.
www.mazdaspeed.pl
marek napisał(a):Jesli w trybie diagnostycznym i w normalnym są takie same to ok.
tco_tm napisał(a):chyba nie do konca tak jest, w kazdym razie nie jest to wyznacznik poprawnego ustawienia obrotow
A może wypiąłeś np czujnik od wskaznika temp??
A może wypiąłeś np czujnik od wskaznika temp??
ra77 napisał(a):Swoją drogą to trochę dziwne, czy nikt na forum nie potrafi powiedzieć ile trwa test silnika
przez komp i czy jest jakiś sygnał świadczący o tym że test się zakończył
Nie ma czegoś takiego jak test silnika przez PCM
Myślę, że to co w każdym innym. Zobacz w dziale "Obsługa" na stronie klubowej.Tygrys20 napisał(a):Witam,
przepraszam ze przerywam ciekawy watek, może wiecie w dieslu 1,7 złączem diagnostycznym co można zbadać.
Tigermen23 napisał(a):Witam
To i ja sie podłącze do rozmowy. W sobote pojechałem sobie do warsztatu mojego wujasa. Ma on taki tester, ale wykonany fabrycznie, coś jak gruby długopis z 2 diodami, na końcu gruba igła, a z drugie strony przewó z krokodylkiem. Według opisu ze strony klubowej podłączyłem sie pod gniazdo DIAGNOSTIC (dodam że mam wszystkie opisane wjescia: FEN,TEN , B+) probowałem obu kombinacji i za każdym razem lampka się tylko świeciła, ani nie gasła ani nie mrugała.Wentylator tez sie nie załączał. W ogole nic sie nie działo. Co źle zrobiłem, ewentualnie dlaczego tak sie działo.
MOje autko: MAZDA 323 BG 1.3 8V 1990r. Patrząc po roku mam złącze OBD I.
Pozdraiwam
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość