323F 1.5 problem z "latającym" tłumikiem
Strona 1 z 1
Witam, od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem owego autka. Ostatnio można usłyszeć stukanie tłumika o podwozie samochodu przy dość szybkim wjechaniu na jakiś pagórek (tak jak by nie miał jakiegoś mocowania na środku). Coś mogło się zerwać? Wydaje mi się, że tłumik powinien być sztywny, jednak można nim normalnie ruszać z góry na dół. Chodzi mi o to czy sam dam radę to naprawić
z góry dziękuję i pozdrawiam.
-
JakubR
Tłumik wisi na gumowych wieszakach, może któryś się urwał, spadł. Można wróżyć, jak wejdziesz pod auto będzie wiadomo. Jeśli nie trzeba niczego spawać dasz radę sam. Uzupełnij profil, poczytaj regulamin a nikt się nie przyczepi, jak narazie jest do czego.
- Od: 30 kwi 2008, 20:20
- Auto: Mazda 6 gg 2.3 lpg
Sprawdź zawieszenie gumowe tłumika . Moze to być przyczyna. Te gumy mogą być już zużyte
- Od: 24 mar 2011, 01:42
- Auto: Obecnie mazda 323f ba 1.8 BP
był słynny Z5
Witam podczepie sie pod temat...w piatek wracajac ze szkoly z siostra uderzylem w kamien ktory lezal na ziemi , uderzajac w niego czulem i slyszalem jak kamien uderza mi o podwozie i tu zonk po calym zajsciu madzia chodzi jak czolg widze ze cos zwisa mi tak posrodku madzi ale nie wiem co to moze byc...hmmm czyzbym uszkodzil tlumik sobie??
- Od: 2 sty 2010, 14:04
- Auto: Mazda 323 f ba 97 1.5 16v
Nie mam dostępu do kanału, ale wczoraj na podnośniku sprawdzałem gumy i są całe i zdrowe ale już troszkę wyrobione. Chociaż troszkę to pewnie za małe słowo. Tłumik po prostu się trzyma ale lata jak chce. Zakupiłem już nowe gumy także jak przyjdą i je założę to dam znać.
-
JakubR
levis119, sprawdź czy nie urwała Ci się rura wchodząca w tłumik. może miałeś już wcześniej troszkę przygnite a po uderzeniu po prostu urwało i stąd ten hałas. jak nie masz dostępu do kanału to podnieś samochód na podnośniku i odpal samochód. zerkniesz na tłumiki i będzie wszystko jasne
pozdro
pozdro
- Od: 13 lut 2010, 20:10
- Auto: 323S, Z5, '98
Red Arrow
Ja miałem tłumik urwany w 3 miejscach na uchwytach 
Aż cud, że to się trzymało...
Aż cud, że to się trzymało...
Strona 1 z 1