Byłem wczoraj na analizie spalin poniewaz mam moim zdaniem jeszcze troche za duze spalanie i mocno okopcona koncówke wydechu.
Nie pamietam dokladnych wartosci wskazań analizatora ale HC miałem sporo ponad normę, co może byc przyczyną?
Diagnosta powiedzial ze przyczyn moze byc wiele, zaskoczyło mnie to ze przyczyną często jest zła adaptacja kompa po resecie.
Swiece mam nowe filtry też, jeśli kable zapłonowe maja na to wpływ to moze byc ich wina bo te moje sa w juz w nienajlepszym stanie.
Nieprawidłowy skład spalin
Strona 1 z 1
kiedyś przy znacznie przekroczonym HC zapytałem diagnosty co to oznacza, stwierdził że to wina katalizatora, który po tylu latach a w dodatku w Z5 mógł się już skończyć bo spotkał sie z tym wiele razy, dodam ze facet był fanem Mazdy
mazda 323s 1.5 `95 --> mazda 323f 1.5 `95
- Od: 7 gru 2008, 17:52
- Auto: Mazda 323f 1.5 BA
Kurrrde, wczoraj resetowałem kompa pojeździłem trochę z rożnymi prędkościami wracam do domu a tu lipa. Błąd 1170 z którym pożegnałem się po wymianie sondy czyli jakieś 2 miesiące temu znowu wrócił. Powoli zaczynam mieć dość tego auta...
- Od: 27 mar 2010, 14:20
- Auto: 323F BA 1.5 96R
Panowie tak na szybko zapytam bo dzisiaj miałem troche czasu zeby posiedzieć przy aucie, Czy to mozliwe ze sonda padła po 2 miesiącach? Przejechalem zaledwie 2-3 tys km? Wnioskuje to po tym ze napięcie na sygnałowym sondy wynosi na wolnych obrotach od 0,01 do 0,13 czasem skoczy do 0,35. Chyba ze miernik nie potrafi sobie poradzić bo to taki najtańszy chiński....
Pomocy
Pomocy
- Od: 27 mar 2010, 14:20
- Auto: 323F BA 1.5 96R
Strona 1 z 1