Witam.
Otóż będę się zabierał do wymiany całej miski oleju i filtru i stąd moje pytanie czy przy wymianie owej miski trzeba wykręcać ten pierwszy wydech tzn katalizator czy coś tam?Czy da rade to wymienić bez siłowania się z wydechem?
Wymiana miski olejowej 323F 95r [BA Z5]
Strona 1 z 1
też wymieniałem miske, sprzedawca w sklepie mnie nastraszył że trzeba wymienić półksiężyce przy wale to kupiłem silikon i te półksiężyce. jak zacząłem robić to okazało się że tylko silikon będzie potrzebny. zmiana miski to żaden problem. śrubki dookoła miski i potem oderwać ją bo silikon trzyma. składasz w odwrotnej kolejności, odtłuszczasz i składasz na silikon
mazda 323s 1.5 `95 --> mazda 323f 1.5 `95
- Od: 7 gru 2008, 17:52
- Auto: Mazda 323f 1.5 BA
wikers a skąd masz nową miskę? też muszę wymienić i szukam jakiegoś dobrego źródła
Jeżeli zainteresowany Jesteś używaną to tak się składa że mam takową miskę z mojej starej z5-ki moge Ci sprzedac po dobrej cenie. jak cos pisz na priv. pozdr.
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Saab/9-5/145512
- Od: 29 maja 2009, 18:57
- Auto: Saab 9-5 aero 2.3t 230KM
@mon napisał(a):wikers a skąd masz nową miskę? też muszę wymienić i szukam jakiegoś dobrego źródła
Ja kupilem dokladnie z od tego sprzedawcy i bylo ok .

"Nie ufam nikomu, kocham tylko tych co na to zasłużyli.. "
- Od: 20 paź 2009, 16:35
- Auto: Mazda 323F BA Z5 1994`
lukaszwnw napisał(a):@mon napisał(a):wikers a skąd masz nową miskę? też muszę wymienić i szukam jakiegoś dobrego źródła
Ja kupilem dokladnie z od tego sprzedawcy i bylo ok .http://moto.allegro.pl/mazda-323-ba-1-5-16v-miska-olejowa-nowa-i1434573858.html
No tak ale cena jest też świetna a za używaną w dobrym stanie dasz max 100 zeta
- Od: 7 sty 2011, 12:52
- Auto: Mazda 323F 95r 1.5 16V
No tak racja .
. Jednak trzeba naprawdę znaleźć używaną w dobrym stanie .
Wolałem dołożyć trochę więcej i mieć już z tym spokój.
Co nowe to nowe
Moja była tak połatana przez poprzedniego właściciela , że płakać się chciało ...

Wolałem dołożyć trochę więcej i mieć już z tym spokój.
Co nowe to nowe
Moja była tak połatana przez poprzedniego właściciela , że płakać się chciało ...

"Nie ufam nikomu, kocham tylko tych co na to zasłużyli.. "
- Od: 20 paź 2009, 16:35
- Auto: Mazda 323F BA Z5 1994`
Wznowie temat.
Doradźcie gdzie kupić (jak macie pewne źródła w internecie) miskę olejową do 323 P BA, 1998 r. 1.3i.
Jak ktoś wymieniał to proszę o wpis.
Doradźcie gdzie kupić (jak macie pewne źródła w internecie) miskę olejową do 323 P BA, 1998 r. 1.3i.
Jak ktoś wymieniał to proszę o wpis.
-
szczelny
Strona 1 z 1