Nie udało znaleść na forum podobnego problem jak mój
Gasnący silnik
Strona 1 z 1
Witam
Otóż podczas postoju bez względu na to czy silnik jest ciepły czy zimny jak wyłączam światła gaśnie mi jednocześnie silnik taki ma spadek obrotów a jak zapalam nie ma żadnych zmian w pracy. Co to może być za przyczyna?? Pomocy
- Od: 7 sty 2011, 21:14
- Auto: Mazda 323F 1,5 16V '96r. LPG
Włącz i wyłącz, ale nie zapalaj świateł. Czy masz wtedy jakieś problemy
?
- Od: 6 gru 2010, 16:49
- Auto: Mazda 2 1.2 DY 2006r.
Były:
Mazda 323 F 1.5 BA 98r.;
Mazda 323 BG '91r.
Czy latem też to Ci się zdarzało.
- Od: 6 gru 2010, 16:49
- Auto: Mazda 2 1.2 DY 2006r.
Były:
Mazda 323 F 1.5 BA 98r.;
Mazda 323 BG '91r.
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=116&t=80823 poczytaj w tym temacie
4) Falujące lub bardzo niskie obroty po włączeniu jakiegoś obciążenia (np. światła, nadmuch lub ruch kierownicą)
Nieprawidłowe działanie elektrozaworu przepustnicy- zacina się lub w ogóle się nie otwiera.
wszystko ok tylko ja mam tan problem jak wyłączam światła (a nie włączam), czyli odłączam jeden z odbiorników prądu i tylko na światłach on występuje :/ zaczyna brakować mi pomysłów co może być przyczyna :/
- Od: 7 sty 2011, 21:14
- Auto: Mazda 323F 1,5 16V '96r. LPG
Po mojemu to zawór też mi tak robiła moja magda 6 jak odpaliłem zimną i bez włączania nadmuchu i świateł to silnik chodził dobrze włączyłem nadmuch to obroty falowały jak światła to potrafiła zgasnąć na ciepłym nie było problemu.
Pojechałem do mechanika polecanego na mazdaspeed Pana Piotra Sobańskiego- Poznań wymienił zawór (10 min Pracy – Koszt 600 zł z wymianą) i śmiga idealnie.
Pojechałem do mechanika polecanego na mazdaspeed Pana Piotra Sobańskiego- Poznań wymienił zawór (10 min Pracy – Koszt 600 zł z wymianą) i śmiga idealnie.
-
genek82
Strona 1 z 1