Jakis czas temu zrobilem sobie samodiagnostykę diodą i błednie myslac ze w moim aucie sa kody dwu cyfrowe wychodzily mi jakies dziwne rzeczy, poczytalem troche i okazalo sie ze chyba jednak sa 4 cyfrowe i wyszedł mi bład [0117] czyli czujnik temp. wody. Mam pytanie gdzie znajduje sie ten czujnik bo z tego co mi sie wydaje są dwa: jeden na kostke a drugi podłaczony jednym kabelkiem tylko, patrząc po katalogu interCars. Takze nie wiem który padł, prosze o jakies info.
Pozdrawiam
Czujnik temp. wody
Strona 1 z 1
bobinho napisał(a):Kod 0117 – Engine coolant temperature (ECT) sensor-low input. Hmm dziwne ze piszesz ze sonda bo w wyszukiwarce podaje mi ze to to. Masz moze spis tych czterocyfrowych kodów?
po pierwsze nie ma takiego bledu 0117!!!!!!!!!!!!!!!! tylko 1170. Tak jak napisalem wczesniej
- Od: 20 lut 2007, 23:59
- Auto: Mazda 323F BA 1.5 97r.
a masz moze gdzies spis kodów 4-cyfrowych bo nigdzie nie moge znaleźć...
Pozatym nie wiem czy masz do końca rację, bo sondę mam prawdopodobnie sprawna bo była sprawdzana multimetrem a problemem moim od zawsze było nie załączanie sie wiatraka chlodnicy tzn. odkąd mam to auto to ani razu sie nie włączył nawet w upalne lato wiec moze to i ten czujnik. Piszesz ze nie ma takiego kodu jak 0117, google i wyszukiwarka na tym forum mówią że jednak jest
Pozatym nie wiem czy masz do końca rację, bo sondę mam prawdopodobnie sprawna bo była sprawdzana multimetrem a problemem moim od zawsze było nie załączanie sie wiatraka chlodnicy tzn. odkąd mam to auto to ani razu sie nie włączył nawet w upalne lato wiec moze to i ten czujnik. Piszesz ze nie ma takiego kodu jak 0117, google i wyszukiwarka na tym forum mówią że jednak jest
- Od: 27 mar 2010, 14:20
- Auto: 323F BA 1.5 96R
rob co chcesz
sonde mozesz miec sprawna ale inne rzeczy ktore napisalem nie jesli wtrysk za duzo paliwa leje to sonda glupieje. Pewnie regulowales wolne obroty? zaduzo sruby wykreciles i jest zla mieszanka zaduzo powietrza na 100% mowisz ze ci wentylator sie nie zalacza to bys mial wskaznik na gornym poziomie a nie w polowie. Tyle z mojej strony. pozdro
- Od: 20 lut 2007, 23:59
- Auto: Mazda 323F BA 1.5 97r.
Strona 1 z 1