Po Wyłączeniu świateł auto Gaśnie
Strona 1 z 1
Co moze byc przyczyna, ze po wylaczeniu swiatel auto (nie zawsze, ale bardzo czesto) gasnie?? Czasem jeszcze jak stoje pod gorke na luzie spuszcze auto zeby kawalek zjechalo i po energicznym wcisnieciu hamulca auto albo spadnie tak z obrotow ze prawie zgasnie, a niekiedy nawet silnik gasnie. Mial ktos takie problemy?? Mam jeszcze pytanie potrzebuje zderzak przedni sportowy do mazdy 323F BA
- Od: 24 kwi 2007, 18:20
- Auto: Mazda 323f BA1,5 16V DOHC 95r
jakie masz obroty na luzie?
spr. jeszcze taki manewr. odpal silnik na wyłączonych światłach włącz wentylator (nawiew) na 2-4 stopień mocy i po chwili wyłącz całkowicie. czy po wyłączeniu gaśnie silnik?
prawdopodobnie jest to wina zbyt niskich obrotów na biegu jałowym. Może za to odpowiadać również:
-kable WN
– świece
i reszta elektryki odpowiedzialnej za zasilanie garów
spr. jeszcze taki manewr. odpal silnik na wyłączonych światłach włącz wentylator (nawiew) na 2-4 stopień mocy i po chwili wyłącz całkowicie. czy po wyłączeniu gaśnie silnik?
prawdopodobnie jest to wina zbyt niskich obrotów na biegu jałowym. Może za to odpowiadać również:
-kable WN
– świece
i reszta elektryki odpowiedzialnej za zasilanie garów
- Od: 22 paź 2006, 12:10
- Auto: mazda 323F BA. Z5 16V
Witam
Mam proźbe niech mi ktoś pomoże!!! Mianowicie ostatnio przy montowaniu radia miałem zwarcie w aucie(mazda 323 C) a dokładnie to przestało działać oświetlenie w środku auta no to wymieniłem bezpiecznik no i działa
Lecz pokazał się inny problem gdy silnik się trochę nagrzeje, zgaszę auto zapale ponownie to przy wyłączaniu świateł zewnętrznych obroty spadają do zero no i silnik gaśnie
Robiłem reset komputera ale nic to nie pomogło proszę o szybka radę
!!!!!!!!!!!!
Z góry dziękuje za odpowiedzi
Mam proźbe niech mi ktoś pomoże!!! Mianowicie ostatnio przy montowaniu radia miałem zwarcie w aucie(mazda 323 C) a dokładnie to przestało działać oświetlenie w środku auta no to wymieniłem bezpiecznik no i działa
Robiłem reset komputera ale nic to nie pomogło proszę o szybka radę

Z góry dziękuje za odpowiedzi
Zaczeło sie od R360 Coupé a konca nie widac :D
- Od: 15 maja 2010, 18:11
- Auto: Mazda 323C BA
1.5 l
66 kW
16V
1996r-srebno-czarny metalic
Na zimny właśnie o to chodzi ze nie mam no może z dwa razy miałem tak że coś rozrusznik niechciał przez chwile krecic ale nie wiem czy to ma coś wspólnego.
1.5 l
66 kW
16V
Sprawdzałem manewr z wykorzystanie wszystkiego co wykorzystuje napięcie i cały czas to samo Wyłączam światła obroty spadają do zera i auto gaśnie(na rozgrzanym silniku) Czy może to być wina jakiegoś bezpiecznika
?
1.5 l
66 kW
16V
A może jakieś zwarcie się robi albo się zrobiło (przepalona izolacja gdzieś na kablach)? To tak jakbyś gasił silnik, gasząc światła. Swoją drogą nawet to fajny bajer
(żartowałem
)
-
TonSiL
Myślę że zwarcie przy montowaniu radio to spowodowało. Dzisiaj byłem u mechanik no i sam stwierdził ze czarna magia trochę przestawił obroty no i auto już nie gaśnie przy wyłączaniu świateł ale dalej przy tej samej czynności spadają obroty. Bajer może i fajny
a zwłaszcza ze nikt nie wie dlaczego on tak działa 

1.5 l
66 kW
16V
Zapraszam do lektury
http://httpwww.mazdaspeed.pl/forum/view ... 37&start=0
viewtopic.php?f=116&t=32195
http://httpwww.mazdaspeed.pl/forum/view ... 37&start=0
viewtopic.php?f=116&t=32195
-
Lantis 89
Dzieki wielkie:D tyle ze to sie chyba odnosi do calej przepustnicy a mi chodzilo o elektrozawor przepustnic chyba ze to jest ta blaszka w srodku
ale i tak nawet jesli to juz czyscilem przepustnice i dalej jest to samo tzn gasze silnik wylaczajac swiatla.

1.5 l
66 kW
16V
Witam forumowiczów.
Dalej mam ten sam problem ze spadaniem obrotow podczas wylaczania swiatel. Czy moze to byc wina jakiegos bledu w komputerze?
Dalej mam ten sam problem ze spadaniem obrotow podczas wylaczania swiatel. Czy moze to byc wina jakiegos bledu w komputerze?
1.5 l
66 kW
16V
Strona 1 z 1