lukivw napisał(a):węże obydwa gorące
A nie powinno być czasem tak, że jeden ciepły a drugi nie?
www.mazdaspeed.pl
lukivw napisał(a):wczoraj odebrałem głowicę po planowaniu ( bo ostatniego dnia lipca wyrzucił ze zbiorniczka wyrównawczego płyn ) wymianie uszczelniaczy na zaworach. Zmontowałem wszystko z nadzieją że już będzie po problemie, a tu kiszka temperatura dalej leciała na maxa. I pojawił się nowy problem otóż na wolnych obrotach faluje a jak mu włączę klimę to masakra dochodzi do tego że gaśnie, regulowałem aparatem bo był zdejmowany, TPS jest poprawnie ustawiony. A silnik chodzi jak stara .... .
lukivw napisał(a):Dzisiaj zaobserwowałem nowe objawy pod domem miałem w zbiorniczku wyrównawczym stan płynu na kresce full. Przejechałem ok 15 km i miałem cały zbiorniczek płynu. Natomiast po przejechaniu ok 25km zbiorniczek był pusty. Temperatura na wskaźniku w dzień był ponad 3/4 przy prędkości 100 temp rosła. Wieczorem wracając z pracy z tą samą prędkością temp miałem prawie na połowie. Walczę jeszcze z kolejnym problemem tj szarpaniem którego przed rozebraniem głowicy nie było. Przy stałej jeździe bądź postoju czuć przerywania silnika.Zaczynam tracić siły i chęci do dalszej jazdy moją mazdą
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości