Bardzo niskie oboty silnika co z tym zrobić?
Strona 1 z 1
Witajcie jestem nowym użytkownikiem tego forum:) Dzisiaj kupiłem swój pierwszy samochód a jest nim moja wymarzona madzia 323f 1.5 Mam w niej drobny problem, otóż silnik chodzi na bardzo niskich obrotach (aż zdeczka trzęsie w śodku) nie gaśnie lecz bardzo nisko chodzi. Co może być tego przyczyną? Czy powodem może być jakiś nagar na przepustnicy? Czy znacie jakiś inny powód? Bardzo byłbym wdzięczny za pomoc, Pozdrawiam 

- Od: 22 cze 2010, 23:53
- Auto: Mazda 323f BA
u mnie jest podobna sytuacja pisalem juz na forum obroty mam mniej wiecej na 750 a za chwile one spadaja autko nie gasnie chociaz jest bardzo blisko do tego obroty tez tak mniej wiecej na 400 moze nawet mniej spadaja... Mowili mi na forum koledzy ze moga to byc swiece albo krokowy:P Przyznam sie ze jeszcze narazie tego nie ruszylem bo nie mam kasy co jedynie odkrecilem swiece zeby zobaczyc i dwie byly niedokrecone i mokre od oleju troche... Mam zamiar wymienic swiece i sprawdze krokowy jeszcze to narazie moje plany do zrobienia mam nadzieje ze problem ustanie... Pozdrawiam
- Od: 19 maja 2010, 16:20
- Auto: Mazda 323f BA '95 1.8BP
Strona 1 z 1