Aparat Zapłonowy wymiana [BA Z5]
1, 2
Panowie, mam aparat P5 wsadzony do swojej mazdy teraz 2 pytanka:
1. mogę wsadzić inny niz P5? np P9 albo M3? czym one sie tak naprawde roznia?:)
2. i pytanie o wymiane, skomplikowane to? tzn, czy jest jakas ustalona pozycja w ktorej sie go wsadza, tak ze inaczej sie nie da czy jakis inny sposob?:)
i tak btw ma ktos na sprzedaż sprawny aparacik za przyzwoita cene?:)
pozdrawiam;)
1. mogę wsadzić inny niz P5? np P9 albo M3? czym one sie tak naprawde roznia?:)
2. i pytanie o wymiane, skomplikowane to? tzn, czy jest jakas ustalona pozycja w ktorej sie go wsadza, tak ze inaczej sie nie da czy jakis inny sposob?:)
i tak btw ma ktos na sprzedaż sprawny aparacik za przyzwoita cene?:)
pozdrawiam;)
- Od: 12 wrz 2008, 11:19
- Auto: 323F BA 1.5 16V
Witam
Mam pytanie do Was jako że jestem trochę laikiem w tych sparawach powiedzcie proszę czy cewka do aparatu zapłonowego M3 jest zintegrowana z tym aparatem ? Na allegro można dostać aparat zapłonowy tylko nie wiem czy on jest z cewką czy osobno ze zdjęć nic nie kumam.
Mam pytanie do Was jako że jestem trochę laikiem w tych sparawach powiedzcie proszę czy cewka do aparatu zapłonowego M3 jest zintegrowana z tym aparatem ? Na allegro można dostać aparat zapłonowy tylko nie wiem czy on jest z cewką czy osobno ze zdjęć nic nie kumam.
- Od: 4 paź 2010, 12:06
- Auto: 323F BA 1,5 16v Z5 1995
cewka jest w aparacie
- Od: 29 cze 2008, 11:23
- Auto: 323F BA 1.8 97r. i musiałem wsadzić LPG ;(
Mazda 6 GG 2006 fl. 2.3 benzynka :–)
lepiej kup nową cewkę..ja dzwoniłem do Japan Auto i za niecałe 200zł można kupić..to rozwiąże wszystkie twoje problemy i bedziesz miał gwarancje
w aparacie poza cewką nic nie nawala..dokupisz jeszcze nowy palec i kopułke i możesz się cieszyć z powrotu MOCY ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
dokupisz jeszcze nowy palec i kopułke i możesz się cieszyć z powrotu MOCY
Zobaczę jak to będzie u mnie.Kupiłem cewkę z roczna gwarancją,jutro biorę się za wymianę.Dam znać jakie wyniki...
Jeżeli coś się zacina użyj siły,gdy się złamie to znaczy,że i tak wymagało wymiany :]
- Od: 19 maja 2008, 21:06
- Auto: Mazda 323f ''96 1.5 Z5 + LPG BRC
Sequent 24
Witam
Ja dziś zakupiłem w necie cewkę i z pewną nieśmiałością podejdę do wymiany raz że mam wątpliwości że to będzie właśnie panaceum na bolączki mojej Mazdy a dwa to że nigdy nie robiłem tego typu zabiegu więc jeśli ktoś ma wiedzę i chciał by się nią podzielić wdzięczny będę niezmiernie.
Ja dziś zakupiłem w necie cewkę i z pewną nieśmiałością podejdę do wymiany raz że mam wątpliwości że to będzie właśnie panaceum na bolączki mojej Mazdy a dwa to że nigdy nie robiłem tego typu zabiegu więc jeśli ktoś ma wiedzę i chciał by się nią podzielić wdzięczny będę niezmiernie.
Jaką tą cewkę kupiłeś?Tą którą mi przysłali nie pasuje.Jak możesz to prześlij mi fotkę na priv.
Odnośnie wymiany masz linka:
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?p=734255
Z tym,że nie wiem czy masz aparat "P5" czy "M3" jak u mnie.
Spoko,dasz radę
Spoko,dasz radę
Jeżeli coś się zacina użyj siły,gdy się złamie to znaczy,że i tak wymagało wymiany :]
Sequent 24
Piotrek.84 napisał(a):Jaką tą cewkę kupiłeś?Tą którą mi przysłali nie pasuje.Jak możesz to prześlij mi fotkę na priv.
Spoko,dasz radę
Aparat P5 a jaka cewka będę wiedział jutro choć jak dzwoniłem gość mnie upewniał że będzie OK.
Niezmiernie wdzięczny jestem za link. Manualnie sprawny jestem i z takim zapleczem zdjęciowym i opisem dam chyba radę
Aparat P5 a jaka cewka będę wiedział jutro
Ok.Czekam na info.
Pozdrawiam.
Sequent 24
1, 2