Witam, od jakiegos czasu moja Mazda zaczeła wydawac z siebie jakis taki dziwny pisk, podobny do dzwieku piszczących hamulców. dzwiek ten sie nasila gdy skręcam np na rondzie. Miał ktos moze cos takiego??
Drugią zagadką dla mnie jest to ze 3 dni temu wymieniłem u mechanika rozrząd (pasek Gates , rolki i napinacz) po wymianie pasek ten po prostu wyje, nie wiem jak to inaczej określić. Mechanik mówi ze to normalne, ze gdy pasek sie ułoży to przestanie. Oraz twierdzi ze "Japońce tak mają" No wiec czy to jest normalne?? Wycie nasila sie gdy dodaje gazu.
W sumie kupiłem to cudne auto jakis miesiąc temu i zapoznaje sie z nim ale z tego co wyczytałem na tym forum ten model ma podobne humory:) Jest to Mazda 323f 1,5 97r.
Dziwny pisk oraz wycie po wymianie rozrządu
Strona 1 z 1
Pasek masz za mocno naciągnięty i przez to ten charakterystyczny dźwięk. Mechanik pewnie dociągnął ręcznie i w cale japońce tak nie mają. Trzeba popuścić napinacz, zrobić dwa-trzy obroty kołem pasowym i wtedy dokręcić śrubę. Sam napinacz dostatecznie naciąga pasek.
Pompę wody wymieniłeś wraz z rozrządem?
- Od: 9 sie 2006, 07:27
- Auto: JapanMuscleCar
Strona 1 z 1