Cześć Wszystkim.
Powiedzcie mi proszę, czy owy czujnik
http://www.sklep-moto.eu/czujnik-temperatury-mazda-323-626-klk118840,art_72027.html odpowiada w Mazdzie za włączanie ssania ?
Samochód po nocnym postoju, zwłaszcza gdy jest zimno, rano odpalał dopiero po kilku minutach kręcenia. Jak przyszła temperatura okolicy zera stopni już w ogóle Mazdzioch nie odpalił ;/
Przyczyny szukam w braku ssania (jak było ciepło w lato odpalał bez problemu), nie zostaje zwiększona dawka paliwa przez komputer przez co nie potrafię odpalić. Wg mechanika, z którym rozmawiałem odpowiedzialny jest za to w 99,9% owy czujnik. Ja jednak mam wątpliwość czy aby na pewno to jego wina.
Żeby było śmieszniej, teoretycznie w mojej wersji (323f BA, 1.5, 88KM, 1988) powinien być czujnik zdaje się dwupinowy a mam taki jak przedstawiony na zdjęciu w linku, który wg katalogów jest z wersji BJ)
Poradźcie czy to aby mogłaby być jego sprawka i go zamawiać bo kosztuje 125 zeta, a generalnie 2 czy 1 pinowe stoją w okolicy 50 zeta (mam zniżkę w InterCarsie, ale niestety 3-pinowego tam nie mają)
pozdrawiam wszystkich