Do tej pory nic mi nie kopcił pod blokiem, było wszystko ok i zobaczyłem, że przez uszczelkę pod pokrywą nawala olej na boki. No to sru do mechanika i mi wymienił na nową pod pokrywą i w aparacie jakiś simering lub coś takiego

www.mazdaspeed.pl
C3biX napisał(a):Czy mogło to być spowodowane tym, że madzia nocowała na podwórku w zimną noc i z rana tak dymiła czy jest to coś innego?
gozdi12 napisał(a):jest to moj pierwszy samochod i nie chcial bym zeby skonczyl sie zbyt kosztownym remontem silnika.... czytając na tym forum wiekszosc postepuje zbyt pochopnie... odrazu wymieniaja wszystko co sie da czy jest moze jakis sposob w miare tani.
gozdi12 napisał(a):czytając na tym forum wiekszosc postepuje zbyt pochopnie... odrazu wymieniaja wszystko co sie da
C3biX napisał(a):Nie nie pali oleju nic... No racja normalne, że jak zimno to dymi lekko, ale mi nie chodzi o to. Rozchodzi się o pierwsze odpalenie autka z rana, po mroźnej nocy. Tak zadymi, że bloku nie widać a później się już uspokaja... i jest normalnie
Suloo napisał(a):marcin255 skoro ubywa plynu chlodniczegi to ja bym obstawial uszczelke pod glowica.a co do pary z wydechu....mozna sie przyzwyczaic
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości