po nagrzaniu samochodu sa skoki mocy pytanie
1, 2
po nagrzaniu samochodu sa skoki mocy jade np 100 km h / h i samochud szarpie wciskam pedal do dechy i w miejscu albo delikatnie schodzi po chwili dostaje mocy i idzie dobrze itak na zmiane co jest zepsute aparat zapłonowy czy luzy na zaworach
dodam ze wymienialem filtr paliwa swiece kable wyczysczona przepustnica silnik krokowy czysty badanie lambda ok emisja spalin ok dolot powietrza ta rure idaca do filtra powietrza tez wymieniłem
Ostatnio edytowano 7 lip 2009, 20:11 przez damianmatrix, łącznie edytowano 3 razy
kable ok i swiece
Dodaje gazu samochod nie ma siły isc spadaja obroty puszcze gaz czasami troche idzie i znowu to samo!!!!
Wymieniłem sonde lambda silniczek krokowy przewody swiece przeplywomierz i nic...czasami potrafi strzelic mi cos pod maska jak traci moc i nie ma siły jechac....
Kolego plis o pomoc bo ja juz byłem u wszystkich specow i nic – mam model 323f rocznik 96.
Udało Ci sie to naprawic?? cjaka przyczyna?
Pozdrawiam,
Łukasz
Wymieniłem sonde lambda silniczek krokowy przewody swiece przeplywomierz i nic...czasami potrafi strzelic mi cos pod maska jak traci moc i nie ma siły jechac....
Kolego plis o pomoc bo ja juz byłem u wszystkich specow i nic – mam model 323f rocznik 96.
Udało Ci sie to naprawic?? cjaka przyczyna?
Pozdrawiam,
Łukasz
-
Bono1111
Strzela, bo gromadzi się duża ilość mieszanki i spala ją w jednym momencie. 90% coś z zapłonem, a jesli powymieniałeś elementy eksploatacyjne, to tak jak już mówili, aparat który podobno lubi w tym modelu dawać się we znaki.
-
kamilkamil
mówicie o kopułce i palcu rozdzielacza zapłonu ? -komplet , bo ja tak mam na ok 120 km/h pedał cały czas tak samo a autko ciągnie i odpuszcza i takie lekki szarpniecia
marcin255 napisał(a):mówicie o kopułce i palcu rozdzielacza zapłonu ? -komplet
a do nich przyczepiony jest aparat zapłonowy
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
kable ,świece ,dolot ,przepływka filtry wsio nowe albo sprawdzone
A obroty faluja czy w normie?
Ja mam aparat po regeneracji i własnie ostatnio znowu padł i miałem takie jak ty objawy.Winna aparatu.
Ale na poczatku jak kupiłem mazde miałem niby dobre kable,a czasami zdarzyło sie poszarpywanie.Przygladałem im sie pare razy i dopiero za któryms z koleji zauważyłem przebicie.
Ewentualna podmianka aparatu powinna pomóc rozwiazać problem.
Ja mam aparat po regeneracji i własnie ostatnio znowu padł i miałem takie jak ty objawy.Winna aparatu.
Ale na poczatku jak kupiłem mazde miałem niby dobre kable,a czasami zdarzyło sie poszarpywanie.Przygladałem im sie pare razy i dopiero za któryms z koleji zauważyłem przebicie.
Ewentualna podmianka aparatu powinna pomóc rozwiazać problem.
-
Przemek...
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
kable nówki , obroty w normie po regulacji w trybie diagnost.
Nowy jest do kupienia aparat bo patrzę i patrzę a naprawa-regeneracja ?
Nowy jest do kupienia aparat bo patrzę i patrzę a naprawa-regeneracja ?
Miras napisał(a):Ile kosztuje mniej więcej wymiana aparatu zapłonowego?
wymienić można samemu,póżniej tylko regulacja zapłonu.
marcin255 napisał(a):Nowy jest do kupienia aparat bo patrzę i patrzę a naprawa-regeneracja ?
raczej uzywany,bo nowy to pewnie kosmiczne ceny kosztuje.A psuja sie w nim cewki.Dlatego wiele osób regeneruje aparaty.Allegro firma yakuza-Toruń sie tym zajmuje.
Kupienie uzywki to ryzyko,bo niewiadomo ile pochodzi lepiej naprawic stary.
Tu jest fotorelacja http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... %B3onowego
-
Przemek...
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
czyli wykręcic ,wysłać i potem złożyć i na regulację pojechać jak to sie reguluje ? można samemu ?
fotorelację widziałem ale za mało wiem coś spierd...
fotorelację widziałem ale za mało wiem coś spierd...
marcin255 napisał(a):czyli wykręcic ,wysłać i potem złożyć
dokładnie,tylko na zimnym silniku,bo dostep do śrubek słaby i strasznie w rece parza
marcin255 napisał(a):jak to sie reguluje ? można samemu ?
fachowo ci nie odpowiem,ale każdy mechanik powinien to zrobic.Ustawia sie na lampe stroboskopową.Jest to gdzies na forum wyjasnione poprawnie.Poszukaj.
ja tezmarcin255 napisał(a):fotorelację widziałem ale za mało wiem coś spierd...
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
-
Przemek...
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
długo Madzia jest wtedy uziemiona ? Czyli ile to trwa?
masz linka może bo znalazłem tylko to
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=686370132
220 zł. + transport
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=686370132
220 zł. + transport
-
Przemek...
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
ok ,dzięki
jeszcze ostatnie pytanie czy takie " podszarpywanie " nie powinno być widoczne na hamowni??
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... 1&start=80
jeszcze ostatnie pytanie czy takie " podszarpywanie " nie powinno być widoczne na hamowni??
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... 1&start=80
1, 2