emmarek napisał(a):twój samochód waży ponad tonę to nawet kadet (800kg) z silnikiem 1.6 dwa razy cie obleci
OT...chciałbym to zobaczyć. pomarzyć to Kadet może

www.mazdaspeed.pl
emmarek napisał(a):twój samochód waży ponad tonę to nawet kadet (800kg) z silnikiem 1.6 dwa razy cie obleci
siwy_dymek napisał(a):ruper_323f.. < > ...chcesz kogos elegancko lyknac, to redukujesz na taki bieg, zeby mial jakies 40km/h mniej niz odcicie! I po ptokach! Szwagierce powiedz ze czekasz z niecierpliwoscia jak jej zacznie rdzewiec![]()
Dareczeq napisał(a):Panowie przeciez silnik (1.5) 1.6 16v jest jak na swoja moc naprawde bardzo zrywny. Nie ma co przesadzac, ze to jakas rakieta ale ja wlasnie bardzo podziwiam go za elastycznosc. Spokojnie mozna jadac 60 km/h na 5 biegu, wyprzedzac bez redukcji.
Udesky napisał(a):To 1.5 i tak potrawi wiele jak na swoja moc i wage. Zreszta deptanie gazu potrawi kazdy glupi, a to niewszystko do tego trzeba umiec jezdzic i dobrze wyczuc samochod.
Dareczeq napisał(a):ja wlasnie bardzo podziwiam go za elastycznosc. Spokojnie mozna jadac 60 km/h na 5 biegu, wyprzedzac bez redukcji.
grabu122 napisał(a):Śmigam Z5 już prawie rok.... i do jednego naprawdę ciężko mi się przyzwyczaić oczko
Dotaczacie się na luzie- powolutku (kilka km/h) w gęstym ruchu miejskim, chcecie przyspieszyć, wrzucacie 2bieg, puszczacie powoli sprzęgło.... gaz i... auto (przez chwile) dopóki nie osiągnie ok. 2,5tys/obr przyspiesza w tempie..... załadowanego dostawczaka. zeby
Wiem przy tych kilku km/h można wbić jedynkę.... gaz.... i "pobuksować" sobie jeszcze oponami......, no ale....
ruper_323f napisał(a):Obroty się słabo podnoszą, lub jak wolisz bardzo powoli. Jak już jest około trzech tysięcy to nie ma problemu z wyprzedzaniem nawet na 5 biegu bo idzie fajnie, ale jak jadę np. 80 na godzinę i redukuję do 4 tego biegu, gaz do dechy a ona bzim, bzim, bardzo powoli przyspiesza, a nie startuje do przodu!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości