Wpływ braku katalizatora na moc samochodu
Zmień proszę temat
Trochę składni brakuje, a wykrzykników więcej niż sensu w tym temacie
pozdrawiam
metha
Trochę składni brakuje, a wykrzykników więcej niż sensu w tym temacie
pozdrawiam
metha
- Od: 9 sie 2006, 07:27
- Auto: JapanMuscleCar
hehe to złe porównanie klocków do kata
uniwersalny kat bosala metalowy kosztuje koło 140zł nowy
no pewnie ze te silniki w bg nie różnią się tylko katem ale czemu w tym mocniejszym go nie ma??
no pewnie ze te silniki w bg nie różnią się tylko katem ale czemu w tym mocniejszym go nie ma??
czerwone jest szybsze/Z5 nie jest taki zły ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- Od: 4 paź 2007, 15:32
- Auto: Mazda 323c 1996r 1.5 DOHC
grodek napisał(a):ale czemu w tym mocniejszym go nie ma??
bo był produkowany w czasach kiedy katy jeszcze nie były stosowane/wymagane
benek8000 napisał(a):to możecie mi powiedzieć ile muszę szykować na kata?
od 200 do 400 zł za nowy
Poznasz głupiego po postach jego

- Od: 23 sie 2006, 20:59
- Auto: Prelude BB9
moja mazda wprawdzie jest stara ale jakiś czas temu (pół roku) wymieniłem cały wydech, zamiast kata strumienica i ostatni jakiś dźwiękowy bo do sportu mu daleko ale głośny (az za bardzo) i ładnie wygląda. ogólnie poza dźwiękiem nic się nie zmieniło w moim odczuciu
życie nie je bajka i nie głaszcze nas po jajkach ale na szczęście można kupić sobie mazde 
- Od: 6 mar 2009, 18:36
- Auto: mazda 323f 91r 1.6i benz/lpg
ja to urwe ze trzy sekundy pewnie jak wymienie przepustnice i może przepływomierz
{jeb...ny gaz}
bo mi pare razy strzelił

bo mi pare razy strzelił

życie nie je bajka i nie głaszcze nas po jajkach ale na szczęście można kupić sobie mazde 
- Od: 6 mar 2009, 18:36
- Auto: mazda 323f 91r 1.6i benz/lpg
benek8000 ehh ręce opadają
Na nic tłumaczenia i inne rady doświadczonych kolegów
Jeśli chcesz wydawać kasę na strumienicę a potem kasę na kata + ofc montaż proszę bardzo
Jak widać, jesteś takim gościem który woli się uczyć na własnych błędach, więc ja już sobie strzępić języka nie będę.
Proponuje dokupić sobie jeszcze komplet magnetyzerów, bo też "słyszałem" że mają wiele +, m.in. mniejsze zużycie paliwa, wzrost mocy itp.
na świecie jest niestety masa "zdolnych ludzi" ale to nie znaczy że trzeba iść za nimi!
Jeśli chcesz wydawać kasę na strumienicę a potem kasę na kata + ofc montaż proszę bardzo
Proponuje dokupić sobie jeszcze komplet magnetyzerów, bo też "słyszałem" że mają wiele +, m.in. mniejsze zużycie paliwa, wzrost mocy itp.
benek8000 napisał(a):masa ludzi tak robi
na świecie jest niestety masa "zdolnych ludzi" ale to nie znaczy że trzeba iść za nimi!
Poznasz głupiego po postach jego

- Od: 23 sie 2006, 20:59
- Auto: Prelude BB9
benek8000 napisał(a):ale z tego co wiem to powoduje zawirowania które maja na celu szybsze usuniecie spalin z komory wydechowej.i to jest ten +
benek8000 poczytaj troszkę prasy fachowej, a nie opisów na allegro
Żadne zawirowanie nie zmienią ilości spalin i wielkości przekroju wydechu moim zdaniem.
michi napisał(a):benek8000 napisał:
masa ludzi tak robi
Nigy nie wiadomo, czy masa ludzi robi dobrze. Masa ludzi wykańcza i zapycha katalizator złym składem mieszanki. samochód przez to traci sporo koników. Potem go wycina, wraca prawie de serii i jest super zadowolona, bo wycięcie kata dodało im 15 koni.
W eksploatacji jest chyba ze siedem stron na ten temat.
Oczywiście to wszystko moje zdanie. Zostaw na razie jak jest, czyli tą rurkę i albo zostaw, albo dozbieraj kasę na uniwersalnego kata. Jedynem plusem strumiennicy jest obudowa podobna do kata, przydatna na przeglądzie.
Witam nie chcę zakładać nowego tematu, dlatego się podpinam. Mam małe pytanko, co zrobić żeby pozbyć się tego metalicznego odgłosu z tłumika, gdyż w mojej madzi też już nie ma kata, poprzednik wstawił rurkę. PZDR
- Od: 21 gru 2010, 18:59
- Auto: mazda 323f 1,5 95r
Ok dzięki za odpowiedź. A jeszcze jedno, jak bym założył tłumik basowy zniknie ten dźwięk metaliczny bo właśnie myślałem o jakimś tłumiku sportowym.
- Od: 21 gru 2010, 18:59
- Auto: mazda 323f 1,5 95r