Bardzo czuły gaz ? szarpanie
Strona 1 z 1
Witam
W mojej madzi jadac np 1 w korku nie daje sie plynnie operowac gazem... chcac dodac delikatnie gazu nic sie nie dzieje az nagle szarpnie i jedzie... chce stopniowo przyspieszac a nie telepac sie w srodku czego to moze byc przyczyna
linka jest ok... moze wina dawno wymienianych filtrow u was nic nie szarpie?
W innych samochodach ktorymi jeździlem przyspieszanie idzie jakos plynniej...
Dzieki z gory
W mojej madzi jadac np 1 w korku nie daje sie plynnie operowac gazem... chcac dodac delikatnie gazu nic sie nie dzieje az nagle szarpnie i jedzie... chce stopniowo przyspieszac a nie telepac sie w srodku czego to moze byc przyczyna
linka jest ok... moze wina dawno wymienianych filtrow u was nic nie szarpie?
W innych samochodach ktorymi jeździlem przyspieszanie idzie jakos plynniej...
Dzieki z gory
- Od: 23 wrz 2013, 16:28
- Auto: mazda 323f BA 1.5
auto na paliwo czy na gaz?
jeśli na lpg to czy tak samo jest na benzynie i gazie?
jeśli auto na benzynę to może pada pompa paliwa, potenciometr przepustnicy lub przepływomierz
wymień filtr powietrza i sprawdź czy pomogło
czy tak sie dzieje id zawsze, ta usterka pojawiała sie stopniowo, czy ta usterka pojawilą się nagle?
czy auto szarpie na półsprzęgle? czy normalnei na biegu i po dodaniu gazu?
jeśli na lpg to czy tak samo jest na benzynie i gazie?
jeśli auto na benzynę to może pada pompa paliwa, potenciometr przepustnicy lub przepływomierz
wymień filtr powietrza i sprawdź czy pomogło
czy tak sie dzieje id zawsze, ta usterka pojawiała sie stopniowo, czy ta usterka pojawilą się nagle?
czy auto szarpie na półsprzęgle? czy normalnei na biegu i po dodaniu gazu?
- Od: 7 sie 2008, 11:39
- Auto: Mazda 323F BA '96 1,5 STAG
Sprawdz rurke dolotu od filtru powietrza, moze lapie lewe powietrze.
Przeczysc przepustnice bo pewnie blokuje gaz, albo jest cala w sadzy.
Przeczysc przepustnice bo pewnie blokuje gaz, albo jest cala w sadzy.
www.protarget.pl sklep paintballowy, wiatrówki, gazy pieprzowe, samoobrona
Autko na benzynie...
ta usterka zawsze byla... auto mam od pol roku i nic nie grzebalem pod maska
Szarpie na biegu po dodaniu gazu na niskim biegu...
U was chodzi plynnie wszystko? czy czuc niewielkie szarpniecia ?
Zmienie filtry zastosuje sie do porad moze pomoze dzieki wielkie
ta usterka zawsze byla... auto mam od pol roku i nic nie grzebalem pod maska
Szarpie na biegu po dodaniu gazu na niskim biegu...
U was chodzi plynnie wszystko? czy czuc niewielkie szarpniecia ?
Zmienie filtry zastosuje sie do porad moze pomoze dzieki wielkie
ja też to mam i chyba chodzi o przepustnicę. Może niedługo poproszę mechanika żeby się tym zajął bo irytuje to szarpanie. Chodzi chłopaki o to że nie da się płynnie naciskać na pedał gazu. jak delikatnie naciśniesz to jedziesz powoluteńku, troszke mocniej dociśniesz pedał i już jest taki skok że auto aż szarpie/wyrywa do przodu.
- Od: 4 cze 2008, 19:51
- Auto: 323F BA 1,5 Z5 '97
Witam
Przylacze sie do tematu bo tez mam szarpanie na zimnym silniku... gadalem z jednym mechanikiem i mi powiedzial ze to moze byc wina pompy paliwa... zaznacze ze ladnie odpala ale jak przekrece zaplon i chwile odczekam i dopiero potem pale... Jest to mozliwe ze pompa daje za male ciscnienie??
Przylacze sie do tematu bo tez mam szarpanie na zimnym silniku... gadalem z jednym mechanikiem i mi powiedzial ze to moze byc wina pompy paliwa... zaznacze ze ladnie odpala ale jak przekrece zaplon i chwile odczekam i dopiero potem pale... Jest to mozliwe ze pompa daje za male ciscnienie??
-
anmari7
Jeżeli chodzi o szarpanie, przez nagły skok pedału gazu w dół, to miałem to samo od początku
linka od gazu przy przepustnicy miała za duży luz. tak ją naciągnąłem, że prawie w ogóle go nie ma i jest super. chyba nie do końca tak, jak powinno być, ale jeździ się normalnie. może u Was jest to samo
linka od gazu przy przepustnicy miała za duży luz. tak ją naciągnąłem, że prawie w ogóle go nie ma i jest super. chyba nie do końca tak, jak powinno być, ale jeździ się normalnie. może u Was jest to samo
- Od: 19 sie 2008, 14:11
- Auto: 323F (BA), 1.5, '98
novell napisał(a):ja też to mam i chyba chodzi o przepustnicę. Może niedługo poproszę mechanika żeby się tym zajął bo irytuje to szarpanie. Chodzi chłopaki o to że nie da się płynnie naciskać na pedał gazu. jak delikatnie naciśniesz to jedziesz powoluteńku, troszke mocniej dociśniesz pedał i już jest taki skok że auto aż szarpie/wyrywa do przodu.
Dokładnie taka sytuacja !
Wolniej sprzęgło 

- Od: 30 lip 2008, 00:09
- Auto: Mazda MX3 1.6 DOHC 16V 1996r.
a co ma sprzęgło do źle działającego pedału gazu?
spróbujcie trochę naciągnąć tą linkę i dajcie znać, czy jest lepiej
spróbujcie trochę naciągnąć tą linkę i dajcie znać, czy jest lepiej
- Od: 19 sie 2008, 14:11
- Auto: 323F (BA), 1.5, '98
Strona 1 z 1