Jak w temacie mazda nie podnosi obrotów po wrzuceniu biegu , sprawdziłem czujnik przy pedale i na skrzyni działają . Sygnał dochodzi do sterownika na styk kostki "1R" ale nic to nie powoduje .
Gdzie mam jeszcze zajrzeć

www.mazdaspeed.pl
Płomień napisał(a):Obroty nie powinny się same podnosić w innym przypadku niż otworzenie przepustnicy.
Płomień napisał(a):Widzę kolega bardzo aktywny, jeśli nie przeczytał na forum, że po przeczyszczeniu przepustnicy trzeba skalibrować TPS i od nowa ustawić jałowe, koniecznie w trybie serwisowym.
jarekM78 napisał(a):Każda Mazda mx3 po wkleszczeniu biegu zawsze podnosi obroty, jeżeli nie to znaczy ze ma coś popsute.
m1a1 napisał(a):jarekM78 napisał(a):Każda Mazda mx3 po wkleszczeniu biegu zawsze podnosi obroty, jeżeli nie to znaczy ze ma coś popsute.
m1a1 napisał(a):To chyba moja jest popsuta bo nie podnosi![]()
jarekM78 napisał(a):Powiedz mi czy ten elektrozawór podnosi obroty bo w myśl mojej obserwacji powinien mieć o jakieś 200-300 w górę czy tylko zapłon zapłon ma na to wpływ.
jarekM78 napisał(a):Gdybym miał nieszczelność na dolocie to na serwisówce też by źle chodził a on pracuje równiutko i trzyma obroty i ich nie podnosi.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości