Czy ktos moze mi powiedziec co to bylo i co teraz robic??
Strzal w silniku=>bialy dym,spadek mocy
Strona 1 z 1
To mnie wczoraj moje malensto przestraszylo..jade sobie jade pale papieroska muzyczka leci a tu nagle jak nie dudnie jak nie chuknie,jakis dziwny wystrzal w moim silniczku mial miejsce.stanalem na poboczu zeby zobaczyc co to k**** bylo ale zadnych sladow nie znalazlem.jednak jedyna pozostalosc to tym zajsciu dziwne cykanie w silniku, bialoprzezroczysty dym od czasu do czasu wydobywajacy sie rury i spadek mocy..
(M)ała (A)zjatycka (Z)apierdalaczka (D)la (A)bstynentów
- Od: 23 lip 2005, 18:36
- Auto: Mx-3 1.8 V6 93 r.Precidia
nemi napisał(a):Może... uszczelka pod głowicą...
niby tak, ale co to było to:
Mx_3_CK napisał(a):jak nie dudnie jak nie chuknie,jakis dziwny wystrzal w moim silniczku mial miejsce
jakieś to mało optymistyczne
Jesli chodzi o uczelke to zapach podobny do palonego plyny chlodniczego,jednak przez wiekszosc czasu czuc tez woń palonego oleju oraz nadmierne jego braki
!!dzis dolalem do kreski i zobaczymy ile go wezmie..od razu poszukuje dobrego mechanika z rejonu Kielce lub Warszawy bo chce powierzyc moja mazde naprawde komus kto sie zna ... 

Mx_3_CK napisał(a):Jesli chodzi o uczelke to zapach podobny do palonego plyny chlodniczego,jednak przez wiekszosc czasu czuc tez woń palonego oleju oraz nadmierne jego braki
dawałeś ostatnio po garach
A jeśli chodzi o olej, to zaobserwuj czy Ci nie przybywa go teraz (tzn. miesza się z płynem chłodniczym). Zerknij, czy nie masz białawej galarety pod korkiem oleju. I sprawdź jak tam sprawa z chłodziwem (ile go jest i czy ubyło).
Identyczne objawy miał wujek w Mercu
Na gładzi jednego z cylindrów wyrwało mu kawałek o powierzchni gdzieś z 3 x 3mm i grubości z 1mm – blok silnika poszedł na złom
Na gładzi jednego z cylindrów wyrwało mu kawałek o powierzchni gdzieś z 3 x 3mm i grubości z 1mm – blok silnika poszedł na złom

Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Czyli to nie uszczelka pod głowicą – może panewki, coś przy wale/korbowodach albo po prostu najechałeś na coś (jakiś kamień lub element silnika innego pojazdu) i uszkodziłeś miskę olejową.
http://download.mx3.info/mazdaspeed.exe
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl

- Od: 28 sty 2004, 07:37
- Auto: MX-3 GSR 2,5 V6
Będzie bolało.Muller napisał(a):jak myślę to upier........ Ci korbowód
Jak pokazało kolano to raczej tak.XsiX napisał(a):czyżby kolejne K-series do piachu
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Mazda zostala wylkuczona jak narazie z wszelkiej jazdy poniewaz zbieram pieniazki na pierscienie i inne duperele....Podjalem decyzje ze wyminie w nim co sie da i nie bede wstawiac innego.wole wiedzec na czym jezdze niz kupowac cos co n ei wiadomo ile pojezdzi...wiem moze jestem niemadry bo szkoda pieniedzy na taki remont ale jesli chodzi o ten samochod pieniadze nie graja roli..poczekam troche az uzbiera sie pokazna sumka i wtedy heja banana
a tak na marginesie to jesli ktos chce ustawic sobie sprzecik Car Audio to polecam pioseneczki Queen --> Achemenid <----
oraz Phill'a Collins'a...terz zupelnie mam w mazdzie nie dyskoteke tylko sale kongresowa
..
Aha i na zakonczenie
dzis wsiadlem w kurtce zimowej do mazdy i stwierdzilem ze ledwo sie mieszcze w siedzeniu
co mnie bardzo zdziwilo bo do POMP
nie naleze..czy wy tez macie takie problemy ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Aha i na zakonczenie
dzis wsiadlem w kurtce zimowej do mazdy i stwierdzilem ze ledwo sie mieszcze w siedzeniu
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Mx_3_CK napisał(a):wiem moze jestem niemadry bo szkoda pieniedzy na taki remont ale jesli chodzi o ten samochod pieniadze nie graja roli..
Zycze powodzenia oby sie wszystko udalo

Zapraszam....
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... 04&start=0
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... 04&start=0
- Od: 11 kwi 2005, 23:11
- Auto: Honda Accord 1.8 VTEC 1999r
Strona 1 z 1