Witam. dziś sprawidzłem błędy w kompie i wyskoczył elektrozawór regulacji ciśnienia (na innych opisach opisane jest tak : zawór elektromagnetyczny regulatora ciśnienia paliwa). Co to jest? Gdzie to się znajduje? Auto nierówno pracuje falują obroty, dziwnie szarpie itp. Ktoś pomoże? Po za tym najgorsze ze w trybie serwisowym nie wlacza mi sie wentylator ;/
regulator odnaleziony. Znajduje sie on na listwie wtryskowej. Ale nadal borykam sie z problemem niedzialajacego wiatraczka. Nigdy nie slyszalem zeby on sie krecil ;/ Jak przyjade pod dom okolo 10km to silnik tak goracy ze go sie dotknac nie da hmm Czy to wina czujnika? Czy jesli nie dziala na serwisie to cos z wiatrakiem?
Elektrozawór regulacji ciśnienia | Kod błędu 25
Strona 1 z 1
^Bomba Tromba Elegancja Francja ;]^
- Od: 29 lis 2009, 22:39
- Auto: Mx3 1,8 *V6 * 24V * STAG300+ * '94
Jak masz klimę to odpal samochód i włącz klimatyzacje. Jeśli wentylator stoi znaczy że wentylator albo moduł jest do wymiany ( o ile moduł tam występuje). Jeśli jest moduł zobaczy czy wychodzi z niego napięcie jeśli tak to wentylator do wymiany, jeśli nie to moduł do wymiany, jeśli modułu nie ma a wentylator stoi to wentylator jest do wymiany. Jeśli nie posiadasz klimy spróbuj podłączyć na krótko wentylator do akumulatora, jeśli działa szukaj przerwy gdzieś w kablach (może masa nie zwiera). Czujnik jeśli by był walnięty nie wskazywał by temperatury cieczy.
- Od: 24 paź 2009, 15:05
- Auto: MX3 1,6 16V SOHC B6 92r
Sprawdź bezpiecznik
- Od: 26 cze 2010, 23:06
- Auto: emiks 3 :P
Dobra sytuacja opanowana ;d Okazalo sie ze miałem plastik z ciśnienia w kolektorze urwany i auto dostawalo lewego powietrza i sie ksztusilo ;d 5h w serwisie mazdy i smiga jak Lala ;d Nigdy go takiego nie slyszalem ;d hehe Dzieki koledzy! Pozdr00!
Hi dokładnie SponeR ma racje nie zauwazylem
Ogolnie sa 3 czujniki, temp silnika, temp plynu chlodniczego i wskazowka temp 
Siema
Mam błąd kod 25 Zawór elektromagnetyczny regulatora ciśnienia paliwa, czy on znajduje sie na listwie od wtrysków? czy wie ktoś gdzie kupić albo czy da się go naprawić?
Mam błąd kod 25 Zawór elektromagnetyczny regulatora ciśnienia paliwa, czy on znajduje sie na listwie od wtrysków? czy wie ktoś gdzie kupić albo czy da się go naprawić?
- Od: 19 cze 2011, 15:12
maris801801 napisał(a):Hi dokładnie SponeR ma racje nie zauwazylemOgolnie sa 3 czujniki, temp silnika, temp plynu chlodniczego i wskazowka temp
Zgadza się ale w wersji po lifcie (mowa o silniku K8) są dwa czujniki – jeden steruje wskaźnikiem temperatury a drugi, dwukońcówkowy jest połączony z ECU. W wersji sprzed liftu dodatkowo jest czujnik ECTF który steruje załączaniem wentylatora (w wersji po 93' zajmuje się tym ECU) – tak dla wyczerpania tematu
Chcesz z laseczką wsiąść do Mazdy? Zrób se najpierw prawo jazdy :P
Strona 1 z 1