brii napisał(a):Szokiem dla mnie była cena Midlanda
Wcześniej na to nie zwróciłem uwagi, ale
Midland MicroOil SYNQRON 10W-40 jest olejem semisyntetycznym. Dlatego jest znacznie tańszy od syntetycznych.
Achemenid napisał(a):nemi napisał(a):Brii jak masz problem ze spalaniem oleju to Midland nie jest dobrym pomysłem – będziesz dolewać więcej...
Bardzo dobry olej, ale lubi wymywać stare brudy i jak Ci spala, to na tym oleju będzie jeszcze więcej niesteety.
Midland MicroOil SYNQRON 10W-40 napisał(a):<czytaj> Syntetyczne hydrokrakowane oleje bazowe zapewniają niskie zużycie oleju.

Minimalne opory tarcia i małe zużycie wszystkich ruchomych części silnika.

Mniejsze zużycie paliwa.
Wszystko zależy od przebiegu. Jeśli masz powyżej 100kkm, to lepiej jest kupić
Midland MicroOil SYNQRON 10W-50, ale jeśli silnik jest OK, to jak najbardziej ten pierwszy będzie również świetnie się spisywał.
Na przekór temu, co piszą na FORUM niektórzy, ja mam w silniku mieszankę dwóch oliwek.

Mobil 1 10W-40 (semisyntetyk) --> starszy.
Midland MicroOil Avanza 10W-40 1,2l (syntetyk) – nowszy (wtedy były jeszcze opakowania 1,2l).
i wszystko jest OK. Po dolaniu silnik zaczął pracować ciszej i lepiej. Niebawem (tzn. za jakiś miesiąc) będę zmieniał olej i zaleję silnik właśnie
Midland MicroOil SYNQRON 10W-50
Mobil 1 znikał szybciej, niż
Midland, którego właściwie niemal nie ubywa. Od dolania go bodaj na początku tego roku nic jeszcze nie uzupełniałem.
Pozdrawiam.
PS. Na FORUM można spotkać moje wypowiedzi dotyczące olejów silnikowych i w każdej wspominam produkty firmy
Midland. Chciałbym w związku z tym dodać, iż nie zarabiam na reklamie niniejszej firmy oraz nie jestem pracownikiem w/w (choć notabene pracuję przy produkcji niektórych elementów silnika, wtrysków, ABS'ów, itp.

). Polecam go, gdyż:

Kumpel jeździł na
Quaker State swoją Mazdą 323 BG GTX przez parę lat i bardzo sobie go chwalił.

Obecnie ja mam go w pewnej części w misce olejowej i również jestem zadowolony.