Aparat zapłonowy – Czy będzie pasował od Xedos'a?
Strona 1 z 1
Słyszałem, że do MX-3 można założyć aparat zapłonowy od Xedos'a. Mój poleciał i proszę o opinie – czy to jest prawda 
-
Gość
Kazałem elektrykowi sprawdzić, bo nie patrzyłem, a jak narazie szukałem samej cewki. Ale wydaje mi się, że KL01.
-
Gość
Witaj!
Widzę, że masz podobny problem jak ja miesiąc temu, Mam MX-3 V6 1993r. i myślałem, że cewka poszła, bo nie było dostatecznej iskry i nie palił, ale to przyczyna twi właśnie w module apratu zapłonowego – takie coś okrągłe, jak podstawka pod piwo
z wtyczką i czipem... Własnie sedno tkwi w tym czipie, którego mi znajomy przełożył z nowej cewki od MX-3 16v. Facet się zna na rzeczy i od razu wykrył przyczynę a taki frajer, u ktorego byłem wcześniej kazał mi cewkę wymieniać, później myślał, że to palec rozdzielacza, a na końcu stwierdził, że to wina przewodów, przez które nie ma iskry dużej
Radzę więc unikać amatorów.
Pozdrawiam.
Trzymka
PS. Jeśli to cewka, to nowa z Tajwanu u mnie w Rzeszowie kosztuje około 100zł.
Widzę, że masz podobny problem jak ja miesiąc temu, Mam MX-3 V6 1993r. i myślałem, że cewka poszła, bo nie było dostatecznej iskry i nie palił, ale to przyczyna twi właśnie w module apratu zapłonowego – takie coś okrągłe, jak podstawka pod piwo
Pozdrawiam.
Trzymka
PS. Jeśli to cewka, to nowa z Tajwanu u mnie w Rzeszowie kosztuje około 100zł.
There is only one thing which could be compared with "orgazm"..this is sSSPPEEDDD;–)
- Od: 7 maja 2005, 15:15
- Auto: MAZDA MX3 1.8 V6
-
Gość
Strona 1 z 1