Wymiana pompy wody mx3 V6

Postprzez rafcio-sd » 30 mar 2011, 19:00

Witam, jestem tu nowy, wiec moze sie przedstawie, wiec na imie mi Rafał i jestem posiadaczem tego oto cuda ;–).
Wiec mam takowy problem, wszedzie i nie tylko na forum, ale takze google itd szukalem informacji o wymianie pompy wody.. ,jak sie domyslacie nic takeigo nie znalazlem bo nie pisal bym tutaj :). Moje pytanie brzmi czy mogl by mi ktos krok po kroku opisac co trzeba zrobic zeby dostac sie i wymienic ta cholerna pompe ? ,a moze jakas fotorelacja ? <czytaj> . Z gory dziekuje za rady.
Pozdrawiam. ;)
rafcio-sd

Postprzez Siw-y » 30 mar 2011, 19:06

rafcio-sd napisał(a):co trzeba zrobic zeby dostac sie i wymienic ta cholerna pompe ?

Zaopatrzyć się w nowy rozrząd.
Obrazek
¼ – 16,851s
Forumowicz

Od: 31 paź 2006, 13:36
Auto: présidentiel

Postprzez rafcio-sd » 30 mar 2011, 19:09

nie za bardzo mi pomogles ta odpowiedzia, chodzi mi konkretnie co trzeba zrobic zeby sie do niej dostac ... Bo z tego co dzisiaj kombinowalem to za bardzo nic nie wyniklo produktywnego.
rafcio-sd

Postprzez Siw-y » 30 mar 2011, 19:15

Żeby wymienić pompę musisz rozpiąć rozrząd, ażeby go rozpiąć musisz zdjąć koło, poduchę silnika, pozdejmować koła pasowe i poprosić młodszego brata bo za wiele miejsca tam nie ma ;)
Potem wymiana pompy i założenie nowego rozrządu.
Obrazek
¼ – 16,851s
Forumowicz

Od: 31 paź 2006, 13:36
Auto: présidentiel

Postprzez rafcio-sd » 30 mar 2011, 19:24

To jak widac troche roboty z tym jest :)
Chyba zlece to jakiejs zlotej raczce bo widac ze na prace garazowe za duzo zachodu :) No chyba ze tak jak napisalem w pierwszym poscie, jakas fotorelacje i zycie stanie sie prostsze :P
rafcio-sd