Brak iskry – Samochód najpierw gasł, teraz w ogole nie zapala
1, 2
Briareos napisał(a):dzwoń na 601-436-706
nie pokręciłeś
mkr pogadaj tak jak wspomnial Briareos z tadziolem.
Winkle Kotliny http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewt ... 93#p490493
hej, miałem tezn sam problem.
eFka najpierw gasła w różnych momentach podczas jazdy a potem zgasła na amen. Czytając i grzebiąc na forum
doszedłem do wniosku albo cewka albo moduł aparatu zapłonowego. Sprawdziłem miernikiem prąd przed cewką, jest ok, podłączyłem cewke i znowu miernik, jest ok, czyli cewka działa. Pojechałem po moduł cena 135 zł wymieniłem i jak ręką odjął
, odrazu zapaliła i narazie jest ok.
Pozdrawiam
eFka najpierw gasła w różnych momentach podczas jazdy a potem zgasła na amen. Czytając i grzebiąc na forum

Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 4 lis 2007, 09:04 przez Zbyszek, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 1 lis 2007, 10:30
- Auto: 323F BG B6 1,6 16V OHC – sprzedana
teraz Audi Coupe 2.3 :D czarna bestia
Zbyszek napisał(a):Pojechałem po moduł cena 135 zł wymieniłem i jak ręką odjął jupi , odrazu zapaliła i narazie jest ok.
Rozumiem ze masz 1.6 na gaźniku? Bo chyba mi nie powiesz ze dostałeś moduł zapłonowy do madzi z silnikiem 1.6 B6 na wtrysku ?
loockas napisał(a):Rozumiem ze masz 1.6 na gaźniku? Bo chyba mi nie powiesz ze dostałeś moduł zapłonowy do madzi z silnikiem 1.6 B6 na wtrysku ?
Dobrze rozumiesz
- Od: 1 lis 2007, 10:30
- Auto: 323F BG B6 1,6 16V OHC – sprzedana
teraz Audi Coupe 2.3 :D czarna bestia
Witam!
w mojej mazdzie 626 2.5 v6 nie ma iskry. po dluzszej przerwie zapalila i po jakichs 30sek. zgasla i teraz nie ma iskry. W drugiej madzi mialem wyprowadzona cewke na zewnatrz i podpinalem sie w kostki idace do zaplonu tak jak bylo w tamtej ale to nic nie dalo. Prosze o pomoc!!!
w mojej mazdzie 626 2.5 v6 nie ma iskry. po dluzszej przerwie zapalila i po jakichs 30sek. zgasla i teraz nie ma iskry. W drugiej madzi mialem wyprowadzona cewke na zewnatrz i podpinalem sie w kostki idace do zaplonu tak jak bylo w tamtej ale to nic nie dalo. Prosze o pomoc!!!
-
lukasz600
a co zrobi jesli silnik zdechł i nie odpala???awet jak zimny jest no ni huhu zadnych objawow nie bylo nagle zgasł i juz nie ozyl cewka????
-
michał 990
1, 2