Padł mi silnik a dokladnie obrociło mi panewke na wale korbowym, w JC Auto powiedzieli mi za panewki 130 PLN prace wykonam sam bo wiem jak to sie robi sprawdzałem wał nie uległ zniszczeniu jego srednica wynosi 48mm. Teraz mam pytanie czy taka srednica powinna byc na wale korbowym czy moze juz był szlifowany, niestety nie znam historii tego autka ( załuje) i nie wiem czy poprzedni właściciele juz takie cuda robili chodzi mi o szlif. Od zakupu tego autka wiecej czasu spedziłem pod nim niz w nim i zaczyna mnie to strasznie wkurzać. Do tej pory wymieniłem amorki,łożyska kół przednich olej i filtr a teraz znowu bedzie olej i filtr, nie wspominając o prowadzeniu nowego okablowania od audio w srodku bo niestetyale zostało w bardzo brutalny sposób wyrwane z auta.
P.S. Jesli sadzicie ze robota panewek i wału jest nieopłacalna to mi to powiedzcie. Aha i czy zakładanie panewek nieorginalnych tylko zamienników nie bedzie złym rozwiazaniem?
padł silnik.............
Strona 1 z 1
Strona 1 z 1