Witam prosze o porade jak doleje płynu chłodniczego do zbiorniczka wyruwnawczego to wyrzuca mi przez korek od chlodnicy jak zbiorniczek wyruwnawczy jest pusty przestaje wyrzucac sprawdzałem woda w chłodnicy jest po sam korek co to moze byc temperatura jest w normie.
Kolejna sprawa to ze rano niepali mi za pierwszym razem dopiero za drugim nieraz trzecim
Wyrzuca wode przez korek od chlodnicy mx3 v6
Strona 1 z 1
Lukas81 napisał(a):to wyrzuca mi przez korek od chlodnicy
A jak dla mnie to korek do wymiany
scanioll napisał(a):odkręć korek od chłodnicy i poniuchaj czy czuć spalinami

a co to za nowatorska metoda?
Ciekawe
scanioll napisał(a):Stawiam na uszczelke pod głowicą , odkręć korek od chłodnicy i poniuchaj czy czuć spalinami.
he he
Objawy uszczelki z tych mniej widocznych to właśnie ciężkie odpalanie rano, wyrzucanie płynu do zbiorniczka wyrównawczego lub też jego bulgotanie, biale spaliny co świadczy o mieszniau się kanałów wodnych ze spalinowymi,etc.etc...
z tych bardziej widocznych to mieszanie sie kanałów wodnych z olejowymi co widać przez olej w płynie i odwrotnie.
Objawem usczelki może być rownież nie równa praca silnika, falujące obroty, rosnąca temperatura silnika, mimo załącznia wiatraka,
Jak widać objawów jest kilka i nei muszą wystepowac wszystkie na raz,zatem trzeba się przyjrzeć bardzo dokładnie autku coby wyeliminować inne usterki z ktorymi w/w zmiany są też związane i obstawić ewidentnie uszczelką,
z powyższego opisu kolegi postawiłabym na korek, wymiana 30 pln a z góry bedzie to wykluczone,potem inne analizy,
pozdr.
" o czym myśli młodzież co z paskami nosi odzież" :–)
- Od: 25 sty 2005, 01:24
- Auto: Premacy 2.0 DiTD, 03r.
Alexs napisał(a):z powyższego opisu kolegi postawiłabym na korek, wymiana 30 pln a z góry bedzie to wykluczone

no właśnie, tym bardziej że
Lukas81 napisał(a):jak doleje płynu chłodniczego do zbiorniczka wyruwnawczego to wyrzuca mi przez korek od chlodnicy jak zbiorniczek wyruwnawczy jest pusty przestaje wyrzucac
o aż tak nietypowym objawie przy uszkodzeniu uszczelki ja nie słyszałem.
scanioll napisał(a):jeśli to uszczelka to Grzyby stawiaja browara , jeśli korek ja stawiam
jedno jest pewne – na pewno coś wypijemy na jakimś spocie
scanioll napisał(a):jeśli to uszczelka to Grzyby stawiaja browara , jeśli korek ja stawiam
jedno jest pewne – na pewno coś wypijemy na jakimś spocie
Sprawdz korki ( masz 2 ) moze ktos zamienił je ....Korek na chłodnicy musi miec zawor a przy głowicach jest bez zaworu. Tak jak napisał Mariusz , od najprostrzych rzeczy trzeba zaczynac.
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Moze to i korek. Silnik pracuje równo kopcic na biało nie kopci nie przegrzewa sie a co do ciezkiego odpalania to chodziło mi o przekręceniu rozrusznikiem dwa razy po ok 2 sekundy
odnosnie korków ten patrzac z góry to jeden a drugi gdzie??
odnosnie korków ten patrzac z góry to jeden a drugi gdzie??
- Od: 5 lut 2006, 17:49
- Auto: Mazda MX-3 V6
Strona 1 z 1