Łożyska napinaczy k8 jakie
Strona 1 z 1
jak w temacie jakie są łożyska napinaczy bo są dwa , zna ktoś wymiary łożysk w napinaczach?? Jedno znalazłem to od altka napinacz tam PONOĆ jest NSK 6203DUL 1B z takim symbolem , łożyska od napinacza pompy wspomagania nie znalazłem, może ktoś wie
Bo huczą mi masakra.
Naprawa, regulacja, konserwacja, malowanie, remonty blacharskie Mx-3 i inne Będzin gsm 508511870
- Od: 18 wrz 2012, 11:42
- Auto: Mx3 1,8 v6 92
z tego co wiem to musi być kryte obustronnie i to są łożyska wysokoobrotowe i takie za 1 zł to nie mają szans wytrzymania choć jednej przegazówki do odcinki i czy jesteś pewien że są oba te same??
Naprawa, regulacja, konserwacja, malowanie, remonty blacharskie Mx-3 i inne Będzin gsm 508511870
wiec ja już po praktyce i potwierdzam w obu napinaczach są łożyska 6203 , i powiem wam że teraz słyszę v-ke miodzio a nie te łożyska , niestety rozebrałem i rozwaliłem łożyska i nie miałem czasu czekać na lepsze łożyska na zamówienie wiec założyłem te za 7 zł
nie podoba mi się taka kolej rzeczy ale lepsze zamówiłem i jak te padną to od razu zmienię , roboty 30 minut z kawką 
Siw-y napisał(a):Ja brałem Polskie obustronnie uszczelniane po około 7 zeta za sztukę. Raczej wytrzymają bo kupione w sklepie z częściami AGD, a silniki od pralek to się raczej szybko kręcą.
Nie samymi obrotami łożysko żyje
W samochodzie masz jeszcze wpływ temperatury i dużo większy naciąg paska (bo jest sztywniejszy) a co za tym idzie wymagana jest lepsza jakość. Zalecane są łożyska typu RS czyli na wysokie obroty, te zwykłe padną dużo wcześniej niż porządne
Chcesz z laseczką wsiąść do Mazdy? Zrób se najpierw prawo jazdy :P
Mówiłem że lipa będzie 
A za te dwa lipne łożyska miałbyś dobry sześciopak
A za te dwa lipne łożyska miałbyś dobry sześciopak

Aż poszedłem do sklepu sprawdzić i faktycznie się zapędziłem 
Ale u nas piwko tańsze niż u was
Odnośnie łożysk to ten typ występuje w dużej części alternatorów więc warto poszukać w sklepach z takim zaopatrzeniem. Ale z moich obserwacji wynika że tam jest drożej...
Ale u nas piwko tańsze niż u was
Odnośnie łożysk to ten typ występuje w dużej części alternatorów więc warto poszukać w sklepach z takim zaopatrzeniem. Ale z moich obserwacji wynika że tam jest drożej...
Strona 1 z 1