Pozdrawiam
Gaśnie na ostrych zaktętach i krzyżówkach (Mx-3 1.8 v6 97')
Strona 1 z 1
Witam. Od pewnego czasu podczas pokonywania zakrętów bądź skrzyżowań moja Madzia mi się strasznie dławiła, to znaczy gaz wciśnięty a obroty w ogóle nie rosną tak przez 2-3 sek. a potem dopiero jakby dopływało paliwo i jedzie normalnie. No to wymieniłem filtr paliwa. Pomogło ale tylko na tydzień
Dzisiaj chciałem wyjechać do koleżanki, pokonuje pierwsza krzyżówkę a ona gaśnie
Zrobiła mi to jeszcze 4 razy zanim do domu dojechałem. Na prostej drodze nic się takiego nie dzieję. Co radzicie
Czy to może być pompa paliwa
Proszę o szybką odpowiedź bo tak jeździć nie można.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 12 sty 2011, 21:45 przez Bacon, łącznie edytowano 2 razy
- Od: 4 cze 2009, 15:32
- Auto: Mazda Mx-3 1.8 V6 24V '97
Black Edition :)
Proszę o szybką zmianę tematu- nie jest w języku polskim, primo.
Rozumiem jednak,że zależy ci na czasie
Możesz dopisać się tu:
viewtopic.php?f=117&t=110856&hilit=ga%C5%9Bnie
viewtopic.php?f=117&t=92715&hilit=ga%C5%9Bnie
Możliwe, że to pompka
Rozumiem jednak,że zależy ci na czasie
Możesz dopisać się tu:
viewtopic.php?f=117&t=110856&hilit=ga%C5%9Bnie
viewtopic.php?f=117&t=92715&hilit=ga%C5%9Bnie
Możliwe, że to pompka
-
Ania_TM
Mi to wygląda na zabrudzoną przepustnice, która się zawiesza, albo pod wplywem brudu wolno reaguje. Najlepiej wyczysc przepustnice najpierw
Jesli chcialbys sprawdzic pompe paliwa podlacz w gniezdzie diagnostic styki F/P i GND. Przekrec kluczyk w pozycji ACC i powinienies uslyszec pompe. Jesli bedzie nierowno chodzic to mozliwe ze pompa brudna czy zepsuta ;]
A sprobuj jeszcxze jedno, zeby wykluczyc linke gazu. Zapal auto i otworz maske i pobaw sie przez chwile slimaczkiem ktory otwiera przepustnice (nawinieta jest na nia linka gazu) jesli auto bd dalej sie dlawilo to spr to rzeczy ktore opisalem powyzej. Jesli nie tzn ze linka do wymiany hh.
Pozdr0
Jesli chcialbys sprawdzic pompe paliwa podlacz w gniezdzie diagnostic styki F/P i GND. Przekrec kluczyk w pozycji ACC i powinienies uslyszec pompe. Jesli bedzie nierowno chodzic to mozliwe ze pompa brudna czy zepsuta ;]
A sprobuj jeszcxze jedno, zeby wykluczyc linke gazu. Zapal auto i otworz maske i pobaw sie przez chwile slimaczkiem ktory otwiera przepustnice (nawinieta jest na nia linka gazu) jesli auto bd dalej sie dlawilo to spr to rzeczy ktore opisalem powyzej. Jesli nie tzn ze linka do wymiany hh.
Pozdr0
^Bomba Tromba Elegancja Francja ;]^
- Od: 29 lis 2009, 22:39
- Auto: Mx3 1,8 *V6 * 24V * STAG300+ * '94
ja bym obstawial sitko przy pompie paliwa
mialem podobnie 1/4 1/2 baku wchodze w zakret a tu pry pry pryyy. pare szarpniec i spowrotem normalna jazda
moja rada taka wyciagnij pompe z baku przeczys albo wymien sitko (pasuje takie np. z bateri lazienkowej) a przy okazji wyczysc bak z tego chlamu i bedzie
moja rada taka wyciagnij pompe z baku przeczys albo wymien sitko (pasuje takie np. z bateri lazienkowej) a przy okazji wyczysc bak z tego chlamu i bedzie

Jaka była ostatnia rzecz jaka przeleciała księżnie Dianie przez głowę?
– ..... chłodnica
– ..... chłodnica
- Od: 6 wrz 2009, 21:02
- Auto: EC MX-3 2.5 V6 24V 95 KLZE Yaris 1.0 1SZ-FE
Alrmera N16
Na razie przestuj bo nie mogłem się dobrać do pompy bo 2 z 5 śrub mają zjechane "krzyże"(no tam gdzie śrubokręt wchodzi
) i nie wiem co z tym zrobić bo wiadomo że boshem tego nie zrobię
Jakieś pomysły 
- Od: 4 cze 2009, 15:32
- Auto: Mazda Mx-3 1.8 V6 24V '97
Black Edition :)
Strona 1 z 1