Wymieniona popychaczy hydraulicznych
dopadło mnie to samo tyle ze moj silnik jest po remoncie zrobiona cała głowica wymienione pierscienie itp. popychacze złozone z 2 głowic bo miałem 2 niby wybraliśmy najlepiej wyglądające i jest tak jest zimny silnik zapale chodzi czysto nagrzeje sie i stuka zgasze zapale jeszcze raz juz cicho innym razem jest na zimnym silniku stukot nagrzeje si ecisza czasami jest gorący i stuka zgaszę zapale i juz nie stuka. Nie stuka głosno ale cos tam klekocze jak dieselek. Olej mam zalany Castrol magnateck 15w 4o wczesniej przed remontem miałem elfa sport 15w40 a jeszcze wcześniej mobil 1 10w40 i na kazdym robiło tak samo. Narazie jedyny plus remontu tego silnika to taki ze przestało mi kopcic z rury jakby sie auto paliło olej dalej podpija. Silni 1.6 16V 107 koni. Dobija mnie juz to autko:(
- Od: 14 paź 2009, 20:00
Mi stuka identycznie jak u Capazo i przy tym spala ok litra na 600km oliwy leje juz minerał bo nie wyrabiam na olej hehe ale czy to bedzie obrocona panewka
? hmm w tamtym tyg byłem w niemczech 750km w jedna str i madzia ma moc hmm i w trasie udało mi sie 7.5litra na 100km przy 120km/h-130km/h i dodaje do tego ze mam Felgi 18"
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=312&t=97730
opis i fotki mojej Mx-3
opis i fotki mojej Mx-3
- Od: 31 paź 2009, 01:27
- Auto: Mx-3 1.8 V6 1997r Tuning
DrGhost mi co prawda w KF'ie tak samo stukalo ale to byly zajechane lozyska alternatora (wew.) i klimy (to na kole kompresora). Co prawda, gdy silnik jest zimny tez troszke stuka ale nie tak jak u Capazzo. Chcialbym to zinwestygowac.. Podejrzewam HLA – pewnie jeden albo dwa. Wszystkich na pewno nie bede wymienial bo to koszt ~1500zl w samych popychaczach. Nie jestem pewien ale wydaje mi sie, ze sprawa jest do zbadania za pomoca stetoskopu.
maniott napisał(a):=Olej mam zalany Castrol magnateck 15w 4o wczesniej przed remontem miałem elfa sport 15w40 a jeszcze wcześniej mobil 1 10w40
z tego co mi wiadomo mineralne sa niezbyt zdrowe dla tego silnika.nawet jesli bedzie z niego leciec jak "z kaczej pupy"(prosze modow o wyrozumiaosc, tak sie u mnie mowi na przecieki
MX3 – Rest In Pieces 05.03.2012
Podczas deszczu, gdy wiatr wieje
slychac Mazde jak rdzewieje.
Podczas deszczu, gdy wiatr wieje
slychac Mazde jak rdzewieje.
maniott napisał(a):dopadło mnie to samo tyle ze moj silnik jest po remoncie zrobiona cała głowica wymienione pierscienie itp. popychacze złozone z 2 głowic bo miałem 2 niby wybraliśmy najlepiej wyglądające i jest tak jest zimny silnik zapale chodzi czysto nagrzeje sie i stuka (
"cała głowica" czyli co
pierścienie itp. czyli co
popychacze złożone z 2 głowic :O
juz sie pogubiłem
najlepiej wyglądające popychacze wybraliście
mój mechanik mi "wyczyścił" popychacze
sie moczyły w benzynie a potem wyciskał
zobaczymy na zime
=x