trzęsie kierownicą przy 120-130km/h
Strona 1 z 1
Posiadam mazdę 323f 2.0 ditd z 2001 r. Niedawno zmieniłem opony, kupiłem nowe 4 sztuki sava intensa hp, po wymianie zacząłem czuć drgania na kierownicy przy prędkości 120-130 km/h, im szybciej tym drgania się nasilają. Koła sprawdzane były dwa razy w dwóch różnych warsztatach, powiedzieli , że wszystko z kołami wporządku a drżenie cały czas jest. Byłem u swojego mechanika, przetoczyliśmy tarcze na tokarce (jedna była krzywa) złożyliśmy wszystko razem i nadal trzęsie przy jeździ jak i przy hamowaniu. Co robić nie wiem, może nowe tarcze pomogą, autko w pełni sprawne, żadnych luzów. Pomóżcie co robić.
-
lelek77
Mój znajomy miał taki problem w Corsie – kupił 4 nowe kapcie, wyważył je i działo mu się tak jak u Ciebie. Patent z różnymi warsztatami i nowe tarcze nie pomogły. Ktoś doradził mu w końcu odesłanie ich do producenta i jak się okazało dwie z czterech miały jakąś wadę fabryczną i zostały wymienione na nowe.
-
Jimas
Na oponach pisze, że są produkowane w słoweni na licencji Goodyera i tylko dlatego je kupiłem, ale z reklamacją pojadę warsztatu i zobaczymy co oni powiedzą.
-
lelek77
lelek77 napisał(a):Na oponach pisze, że są produkowane w słoweni na licencji Goodyera i tylko dlatego je kupiłem, ale z reklamacją pojadę warsztatu i zobaczymy co oni powiedzą.
Chyba w Słowacji. Po Twoim pierwszym poście popytałem trochę i powiedzieli mi, że to ta sama linia i materiał co Goodyear, ale dużo większy rozrzut jakościowy. Podobno trafiasz lub tez nie.
- Od: 16 sie 2007, 14:23
- Auto: BJ ZL
Ja mam Savy i pisze made in poland
wiec coz
- Od: 20 mar 2010, 10:54
- Auto: 323F 98 1.5
Coz jedz do dobrego mechanika i sprawdz sworznie wahaczy przód
na 50% to jest to miałem identycznie 
- Od: 20 mar 2010, 10:54
- Auto: 323F 98 1.5
Strona 1 z 1