Problem z hamulcami
Strona 1 z 1
Witam ! Posiadam mazde 323f bj 98r i problem z hamulcami. Miękki hamulec, który moge wcisnac do podlogi i wlasciwie brak hamowania. Jakis czas temu wlewalem na max plyn hamulcowy , prawie cały uciekł. Przy hamowaniu ściaga w prawo. Zaglądałem pod koła i wszedzie sucho , żadnego przecieku , a płynu nie ma . Ktos cos wie ? Z gory dzieki za odp
-
kondzik251
wyciek masz na 100 %(skoro płynu ubywa ) tylko nie potrafisz tego zlokalizować mając do dyspozycji samochód a my jak mamy tego dokonać ja szklanej kuli nie mam może ktoś na forum taką posiada .
Ps.sprawdź całą drogę przewodów hamulcowych nie tylko przy kołach ale i zajrzyj do bębnów może puszcza cylinderek ,sporo by trzeba wymieniać ale innej opcji nie masz .
sprawdź układ hydrauliczny sprzęgła może tam jest wyciek ten sam zbiorniczek na płyn .
cały układ hamulcowy ma być suchy i odpowietrzony a po wycieku pewno masz odwrotnie .
Ps.sprawdź całą drogę przewodów hamulcowych nie tylko przy kołach ale i zajrzyj do bębnów może puszcza cylinderek ,sporo by trzeba wymieniać ale innej opcji nie masz .
sprawdź układ hydrauliczny sprzęgła może tam jest wyciek ten sam zbiorniczek na płyn .
cały układ hamulcowy ma być suchy i odpowietrzony a po wycieku pewno masz odwrotnie .
jeśli ściąga w prawo to sprawdź lewą stronę, pewnie uszczelnienie cylinderka poszło.
Strona 1 z 1