Sprężyny z 2.0D do 2.0B
Strona 1 z 1
Polift miał inne amory niż przedlift. Do przedlifta wersja silnikowa nie miała znaczenia. Różnica była tylko między 323F a 323S.
-
rav 75
2001 to wlasnie lift (zespolone lampy z kierunkiem). chyba ze ci chodzi o 1 lift i 2 lift. Poza tym pytanie dotyczy sprezyn a nie amorow.
Pomoze ktos?
Dopisano 28 sie 2014, 20:49:
przejrzalem wlasnie katalog 4cars.pl i wedlug ich opisów na tylna oś sprężyny są identyczne.
Z przodem sa niewielkie roznice:
2.0 DiTD 2002
Grubość [mm] 14,1
Długość [mm] 346
średnica zewnętrzna 1 [mm] 166
Ciężar [kg] 3,008
2.0 Benzyna SPORTIVE
Grubość [mm] 13,8
Długość [mm 340
średnica zewnętrzna 1 [mm] 167
Ciężar [kg] 2,886
Różnią sie niewiele, te z diesla sa nawet dluzsze 6mm a mi nie zalezy zeby mega lezala fura na ziemi wiec mysle ze wejda. reszta to wydaje mi sie tylko ze błąd pomiarowy
Co myślicie?
Pomoze ktos?
Dopisano 28 sie 2014, 20:49:
przejrzalem wlasnie katalog 4cars.pl i wedlug ich opisów na tylna oś sprężyny są identyczne.
Z przodem sa niewielkie roznice:
2.0 DiTD 2002
Grubość [mm] 14,1
Długość [mm] 346
średnica zewnętrzna 1 [mm] 166
Ciężar [kg] 3,008
2.0 Benzyna SPORTIVE
Grubość [mm] 13,8
Długość [mm 340
średnica zewnętrzna 1 [mm] 167
Ciężar [kg] 2,886
Różnią sie niewiele, te z diesla sa nawet dluzsze 6mm a mi nie zalezy zeby mega lezala fura na ziemi wiec mysle ze wejda. reszta to wydaje mi sie tylko ze błąd pomiarowy
Co myślicie?
Myślę, że do benzyny powinno się montować sprężyny od benzyny a do diesla te od diesla...
Wyobrażasz sobie sprężyny od 2,0 diesla w 1,6 benzynie?! Bo ja nie... z jednego powodu. Sprężyny od diesla muszą udźwignąć większą masę, bo silnik jest dużo cięższy. Z tego powodu nie powinno się tego zmieniać. Ma to wpływ na prowadzenie auta itp.
Wyobrażasz sobie sprężyny od 2,0 diesla w 1,6 benzynie?! Bo ja nie... z jednego powodu. Sprężyny od diesla muszą udźwignąć większą masę, bo silnik jest dużo cięższy. Z tego powodu nie powinno się tego zmieniać. Ma to wpływ na prowadzenie auta itp.
odpuszczam temat po konsultacji ze znajomym bo stwierdzilismy ze bedzie motorówka (przod wyzej niz tyl)
Dla zainteresowanych mam powod moich pytan:
http://olx.pl/oferta/sprezyny-sportowe- ... 7b244d3e27
utargowalem za 130zł z przesylka i mialem dzisiaj dac znac wieczorem czy biore
Kto pierwszy ten lepszy
Dla zainteresowanych mam powod moich pytan:
http://olx.pl/oferta/sprezyny-sportowe- ... 7b244d3e27
utargowalem za 130zł z przesylka i mialem dzisiaj dac znac wieczorem czy biore
Kto pierwszy ten lepszy
Strona 1 z 1