Witam,
Temat poruszany był już kilkakrotnie, jednak nigdzie nie znalazłem odpowiedzi. Otóż chciałem wymienić przedni wahacz, zanim jednak to nastąpi dobrze by było wszystko skompletować. Brakuje mi śrub mocujących. Szybkie pytanie: czy ktoś mógłby mi podać wymiary tych śrub. Chodzi mi o te śruby przy przedniej i tylniej tuleji wachacza.
Dopisano 26 cze 2014, 22:32:
A może ktoś się orientuje gdzie w Łodzi mogę takie śruby kupić? Obdzwoniłem chyba wszystkich i znalazłem tylko w serwisie mazdy na ul.3 Maja. Cena kompletu to jedynie 220zł :'(
przednie wahacze – zestaw naprawczy 323f bj, 99r
Strona 1 z 1
Śruby zostawiasz stare, spokojnie można je ponownie zastosować. Zanim weźmiesz się za odkręcanie, dobrze je zlej jakimś ROST-OFFem, przyładuj kilka razy młotkiem jeśli jest dojście i zaatakuj dobrym kluczem.
Ja u siebie wymieniałem kilka razy tuleje wahaczy ( licznikowo mam 310tyś km ) i śruby zawsze dawałem stare.
Ja u siebie wymieniałem kilka razy tuleje wahaczy ( licznikowo mam 310tyś km ) i śruby zawsze dawałem stare.
Śruby wczoraj potraktowane odrdzewiaczem, dziś z rana zabrałem się za wymianę, ku zaskoczeniu udało się żadnej nie zerwać,a nawet ponownie je zastosować:-D
Dobry klucz,hmm... Użyłem klucza zwykłego płaskiego + gazrurka (ok 70cm) :-P po puszczeniu nasadka i grzechotka. Oczywiście w pierwszej kolejności młotek.
Co do Gerberowej (Mileszki) dzwoniłem, zbyli mnie gdy się dowiedzieli, że potrzebuje jedynie śrub.
Acha, gdyby ktoś kiedyś potrzebował,później dopiszę wymiary org śrub.
Dzięki wszystkim, pozdrawiam.
Dobry klucz,hmm... Użyłem klucza zwykłego płaskiego + gazrurka (ok 70cm) :-P po puszczeniu nasadka i grzechotka. Oczywiście w pierwszej kolejności młotek.
Co do Gerberowej (Mileszki) dzwoniłem, zbyli mnie gdy się dowiedzieli, że potrzebuje jedynie śrub.
Acha, gdyby ktoś kiedyś potrzebował,później dopiszę wymiary org śrub.
Dzięki wszystkim, pozdrawiam.
-
dr_kvas
W zasadzie to miałem już parę samochodów i za każdym razem jeśli robiłem przednie zawieszenia, dawałem zawsze stare śruby. Nigdy nie urwałem starych. Po za tym raczej i tak ciężko będzie dorwać odpowiednie. Zwłaszcza że są nietypowe bo na klucz 12 albo 14. Poza tym co z twartością. Jeśli uda Ci się te wymiary dorwać to będzie fajnie.
Pogotowie Komputerowe
Alarmy samochodowe, centralne zamki, blokady zapłonu, czujniki cofania, światla dzienne itp.
Alarmy samochodowe, centralne zamki, blokady zapłonu, czujniki cofania, światla dzienne itp.
Strona 1 z 1